Μεταβολή προς Βρυξέλλες ο Λαγός μετά την πρόταση της εισαγγελέως

-

Πέταξε για Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός μετά την πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής για κάθεριξη 13 ετών (με αναστολή ή άνευ) στα διευθυντικά στελέχη της οργάνωσης, στα οποία περιλαμβάνεται και εκείνος.

Η εισαγγελική πρόταση κινήθηκε προς τις αυστηρότερες ποινές που προβλέπει ο νόμος για τους κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και πρότεινε κάθειρξη 13 για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστο Παππά, Γιαννης Λαγό, Αντώνη Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Η εισαγγελέας πρότεινε ποινές κάθειρξης 7 χρόνων για τους πρώην βουλευτές της ΧΑ για τους οποίους δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ενώ για εκείνους που το δικαστήριο τους αναγνώρισε ελαφρυντικά (τέσσερις συνολικά, Στάθη Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη και Νικόλαο Μίχο), η εισαγγελική πρόταση ήταν φυλάκιση 5 ετών.

Σε ό,τι αφορά τους συνεργούς του Γιώργου Ρουπακιά στη δολοφονία Φύσσα η εισαγγελέας πρότεινε ποινές κάθειρξης 8 ετών.

Το δικαστήριο αναμένεται, εντός της ημέρας να λάβει την απόφαση για τις ποινές που θα επιβάλλει στους κατηγορούμενους, ανοίγοντας το μείζονος σημασίας κεφάλαιο της αναστολής ή μη της εφέσεως -δηλαδή ποιοι θα περιμένουν το Εφετείο στο σπίτι και ποιοί στη φυλακή. Αυτή η απόφαση (περί αναστολής) μπορεί να βγει αύριο ή και μεθαύριο, γιατί αναμένονται πολύωρες αγορεύσεις.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.