Μήνυμα Πομπέο στην Ιορδανία: Παραμένουμε στον αγώνα κατά του Ιράν και του Ισλαμικού Κράτους

-
Πομπέο:

Η απόφαση των ΗΠΑ να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Συρία δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις προσπάθειες της Ουάσινγκτον να αντιμετωπίσει τις απειλές που εγείρουν το Ιράν και το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Από την Ιορδανία, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Μέση Ανατολή, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τόνισε ότι η Ουάσινκγτον δεν παραιτείται από τις προσπάθειές της να αντιμετωπίσει το Ιράν.

Οι Αμερικανικοί πολιτικοί «διπλασιάζουν όχι μόνο τις διπλωματικές και αλλά και τις εμπορικές τους προσπάθειες να ασκήσουν πραγματική πίεση στο Ιράν», τόνισε και πρόσθεσε ότι «υπάρχει μια τεράστια συμφωνία για τον κίνδυνο που θέτει το Ιράν στην Ιορδανία και σε άλλες χώρες της περιοχής».

Το Αμάν, που στο παρελθόν έχει εκφράσει ανησυχίες για την ιρανική επιρροή, ιδιαίτερα κοντά στα σύνορα της Ιορδανίας με τη νότια Συρία, ανέφερε ότι η Τεχεράνη πρέπει να αποφύγει την ανάμιξη των υποθέσεων στους γείτονές της, δηλαδή στη Συρία και το Ιράκ. «Έχουμε όλοι προβλήματα με τις επεκτατικές πολιτικές του Ιράν στην περιοχή», σημείωσε ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών Αϊμάν Σαφάντι, μετά την συνάντηση με τον Πομπέο.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σχεδιάσει να επισκεφτεί στη συνέχεια την Αίγυπτο, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, το Ομάν και το Κουβέϊτ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.