Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης

-
242

Σκηνοθετημένο χαρακτήρισε το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Παραλλήλως κάλεσε τους βουλευτές να αναλογιστούν την ψήφο τους, τονίζοντας ότι «ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει ναι στην συμφωνία των Πρεσπών και ναι σε μία κυβέρνηση που κάνει ζημιά στην χώρα». Εκτίμησε επίσης ότι ο Τσίπρας θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, αν κρίνει, όπως είπε, από τις δηλώσεις της ετερόκλητης ομάδας που θέλει να τον στηρίξει. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι δεν θα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του λαού.

Αναφερόμενος στην συμφωνία των Πρεσπών ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι δίνει την δυνατότητα στον Ζάεφ να μονοπωλεί την Μακεδονία και γι αυτό διακηρύσσει ότι πήρε από την Ελλάδα αυτό που ήθελε, όπως μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα.

Πρόσθεσε επίσης ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει την συμφωνία και στην περίπτωση που δεν περάσει από αυτήν την Βουλή η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει από την αρχή.  τόνισε τέλος ότι δεν δέχθηκε πιέσεις από την Μέρκελ ή από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την Συμφωνία των Πρεσπών.