Μοσκοβισί: Η Ιταλία να μειώσει το διαρθρωτικό της έλλειμμα

-

H Ιταλία πρέπει να περιορίσει το διαρθρωτικό έλλειμμά της, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, τονίζοντας ότι είναι προς το συμφέρον της να ετοιμάσει έναν προϋπολογισμό που θα μειώνει το μεγάλο χρέος της.

«Η Ιταλία πρέπει να περιορίσει το διαρθρωτικό της έλλειμμα». Ο Επίτροπος δεν θέλησε να αναφερθεί σε αριθμητικούς στόχους, αλλά επέμεινε ότι η Ιταλία έχει ωφεληθεί ήδη αρκετά από την ευελιξία των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ.

Η Ιταλία, όπως και όλες οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης, θα πρέπει να υποβάλει στα μέσα Οκτωβρίου το σχέδιο του προϋπολογισμού της για το επόμενο έτος.

Η Επιτροπή θα μπορούσε να το απορρίψει, αν διαπίστωνε ότι δεν είναι εναρμονισμένο με τους κανόνες της ΕΕ. Πρόκειται για μία αρμοδιότητα της Επιτροπής, την οποία δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ έως τώρα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.