Ναύαρχος αλ-Μαχντάουι: Ο Ερντογάν είναι κανίβαλος που θέλει να βάλει πόδι σε όλον τον κόσμο

-

Πρόσωπο κλειδί στις επαφές του Χαφτάρ στην Αθήνα ήταν ο ναύαρχος  Φαράζ αλ-Μαχντάουι, ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης, ένας  στρατιωτικός που συνδέεται άρρηκτα με την Ελλάδα, μιλά άπταιστα ελληνικά και διατηρεί άριστες σχέσεις με την ελληνική στρατιωτική ηγεσία. Είναι, άλλωστε, απόφοιτος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και έχει ζήσει στην χώρα μας.

Ο Φαράζ αλ-Μαχντάουι ήταν παρών σε όλες τις επαφές του Χαφτάρ, ενώ είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, τον επισκέφθηκε στο ξενοδοχείο, όπου έμενε η λιβυκή αποστολή. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση συζήτησαν για τα φλέγοντα θέματα της περιοχής, τον πόλεμο στη Λιβύη, την τουρκική επιθετικότητα αλλά και το ζήτημα της ΑΟΖ.

Ο Μαχντάουι σε όσες δηλώσεις έχει κάνει κατά το πρόσφατο παρελθόν ήταν κατηγορηματικός σε ό,τι αφορά την αποφασιστικότητα του Χαφτάρ και του ίδιου να προασπιστούν τα δίκαια του λιβυκού λαού, καθώς και να αντισταθούν σε οποιαδήποτε ξένη στρατιωτική ανάμειξη στη Λιβύη. Το ίδιο κατηγορηματικός ήταν και στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο Κανάλι Ένα 90,4 και τον δημοσιογράφο Πέτρο Κασιμάτη, λίγο πριν τα κρίσιμα ραντεβού του στρατάρχη Χαφτάρ στην Αθήνα.

«Η θα νικήσουμε η θα πεθάνουμε!» ανέφερε ο Λίβυος ναύαρχος, απηχώντας και την άποψη του στρατάρχη για να σημειώσει στη συνέχεια: «Είμαστε πολεμιστές». Ο Λίβυος ναύαρχος αναφέρεται στην έντονη διαχρονική παρουσία του ελληνισμού στην Λιβύη και αποκαλεί τον Ερντογάν «κανίβαλο που θέλει να βάλει πόδι σε όλον τον κόσμο».

Στην ίδια συνέντευξη, ο ναύαρχος αλ-Μαχντάουι τονίζει ότι ο Χαφτάρ του επαναλαμβάνει συνεχώς «αν δεν νικήσουμε τον ISIS και τον Ερντογαν θα πεθάνουμε» και ότι «η Λιβυη είναι για τους Λίβυους». Αναφέρει επίσης ότι ο στρατάρχης είναι αισιόδοξος για αυτή τη νίκη και υποστηρίζει ότι ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός είναι «σχεδόν μέσα στην Τρίπολη».

«Είναι το ίδιο σαν να σας λέω ότι η Τρίπολη είναι στα χέρια μας» λέει ο ναύαρχος στον δημοσιογράφο Πέτρο Κασιμάτη, και αφήνει να εννοηθεί ότι η Τρίπολη δεν έχει βομβαρδιστεί γιατί δεν είναι στις προθέσεις του ΛΕΣ να σκοτώνει αμάχους. «Στην Τρίπολη ζουν δικοί μας άνθρωποι. Που ανήκουν στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό», λέει χαρακτηριστικά.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.