Νέα πτώση... Καμία ελπίδα για την τουρκική λίρα;

-

Η τουρκική λίρα υποχώρησε και πάλι, πάνω από 2% σήμερα, παρά την χθεσινή αύξηση επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα κατά 300 μονάδες βάσης σε μία προσπάθεια ανακοπής της συνεχούς πτώσης του τουρκικού εθνικού νομίσματος.

Η κεντρική τράπεζα αύξησε το βασικό της επιτόκιο στο 16,5% από το 13,5% αλλά και η κίνηση αυτή δεν κρίνεται αρκετή από τους επενδυτές που ανησυχούν για τον διπλάσιο πληθωρισμό και τις επεμβάσεις Ερντογάν στην οικονομία. Αν και η λίρα ανέκαμψε ελαφρώς μετά την αύξηση επιτοκίου, σήμερα άρχισε πάλι τον κατήφορο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύβουλος του Ερντογάν, ο Γιγκίτ Μπουλούτ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Βρετανία, των ΗΠΑ και του Ισραήλ, κατηγορώντας τις τρεις αυτές χώρες ότι βρίσκονται πίσω από τα πλήγματα κατά της τουρκικής οικονομίας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.