Προωθεί την συνεργασία με την Σαουδική Αραβία η Μόσχα

-

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα, εξέφρασαν την πρόθεση τους να συνεχίσουν τον συντονισμό της δράση τους στις διεθνείς αγορές υδρογονανθράκων, αναφέρει το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση του.

Το Κρεμλίνο στην ανακοίνωση του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Ρώσος πρόεδρος και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας «συζήτησαν επίκαιρα ζητήματα διμερούς συνεργασίας» όπως και ότι «από τις δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το υψηλό επίπεδο συνεργασίας που έχει επιτευχθεί και στον εμπορικό –οικονομικό, αλλά και στον επενδυτικό τομέα»

Επίσης συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα των επικείμενων συναντήσεων σε διάφορα επίπεδα, αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου. Νωρίτερα ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ είχε δηλώσει ότι ο Πούτιν προτίθεται να επισκεφθεί την Σαουδική Αραβία, προσθέτοντας ότι προς το παρόν είναι νωρίς για να ανακοινωθεί πότε συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη.

Τον Δεκέμβριο του 2018 ο Πούτιν είχε συζητήσει την κατάσταση στην αγορά υδρογονανθράκων με τον πρίγκιπα διάδοχο και υπουργό Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας Μοχαμέντ μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ. Ο Ουσακόφ τότε είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι «η αποτελεσματική συνεργασία της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Σαουδικής Αραβίας στο σχήμα του ΟΠΕΚ+ συνέβαλε καθοριστικά στην σταθεροποίηση της παγκόσμιας αγοράς υδρογονανθράκων».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.