"Βυθίσατε το Ορούτς Ρέις" κατά το "Βυθίσατε το Χόρα"

-

Σε διαφορετική γραμμή από τον ΣΥΡΙΖΑ κινείται ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής του κόμματος Παναγιώτης Κουρουμπλής, όσον αφορά το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis, αφου προτείνει τη βύθισή του άπαξ και μπει εντός των 12 μιλίων.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 ανέφερε τα εξής:

«Ανησυχώ πολύ,  επειδή αυτή η απόσυρση του Oruc Reis έγινε για κάποιες μέρες, ενόψει της Συνόδου Κορυφής και των κυρώσεων. Αυτή είναι κίνηση τακτικής, αφού το αφήσαμε επί ένα μήνα να οργώνει και να λένε οι υπουργοί μας ότι δεν κάνει έρευνες, ενώ στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρώπη, έλεγαν ότι κάνει. Με ανησυχεί η εμφάνιση πλησίον των 6 μιλίων και τότε να δω τι θα κάνει η κυβέρνηση. Αν δεν στείλει σαφέστατο μήνυμα, όπως όταν είπαν ότι θα μπουν στο Αιγαίο, θα είναι αρνητικές οι εξελίξεις».

Η Ευρώπη θα μας σπρώξει όπου τη βολεύει

«Να βυθιστεί το Oruc Reis αν περάσει τα 12 μίλια, που έχουμε δικαίωμα. Και πρέπει να κλείσουμε όλους τους κόλπους και να τα επεκτείνουμε, αλλιώς η Ευρώπη θα μας σπρώξει εκεί που τη βολεύει γιατί δεν θέλει να τα χαλάσει με την Τουρκία», είπε ο πρώην υπουργός.

«Αυτό θα είναι ένα μήνυμα σαφέστατο που θα λάβει πολύ σοβαρά η Τουρκία, γιατί ξέρει ότι η Ελλάδα έχει εθνικό στρατό και μια εθνική συνείδηση. Δεν είναι Συρία ούτε Ιράκ. Ο Ερντογάν αν προκύψει τέτοιο θέμα θα φάει το κεφάλι του και το ξέρει καλά, για αυτό δεν θα τολμήσει να κάνει τίποτα όταν πάρει το μήνυμα», συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός.

«Η Τουρκία εφαρμόζει αυτά που λέει το Δίκαιο στη Μαύρη θάλασσα, αλλά στο Αιγαίο δεν θέλει να το εφαρμόσουμε εμείς. Επιτέλους, επειδή είναι και η μέρα γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, κάποιος πρέπει να τους θυμίσει, ότι αυτούς που λένε ότι έριξαν στη θάλασσα, τους αμάχους, ζούσαν εκεί 3.000 χρόνια πριν εμφανιστούν εκείνοι εκεί πέρα», δήλωσε ακόμη ο κ. Κουρουμπλής.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.