Ράπερ ετοιμάζεται να γίνει ο Πούτιν

-

Η άνοδος της δημοτικότητας της ραπ μουσικής στην νεολαία της Ρωσίας ανησυχεί τον Πούτιν, ο οποίος ζητά από τους επικεφαλής του τομέα  πολιτισμού του Κρεμλίνου να βρουν ένα μέσο ελέγχου και όχι απαγόρευσής της.

«Αν είναι αδύνατον να την σταματήσουμε, τότε πρέπει να την καθοδηγήσουμε και να τηv κατευθύνουμε» είπε ο Ρώσος πρόεδρος, τονίζοντας ότι το σημαντικότερο είναι «το πως θα το κάνουμε αυτό».

Σύμφωνα με τον Πούριν «η ραπ βασίζεται σε τρεις πυλώνες: το σεξ, τα ναρκωτικά και τη διαμαρτυρία» και αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο είναι τα ναρκωτικά, καθώς θεωρεί ότι «πρόκειται για μία πορεία προς τον εκφαυλισμό του έθνους». Τόνισε μάλιστα ότι «η προπαγάνδα των ναρκωτικών» είναι χειρότερη από τις βωμολοχίες.

Σε συνάντησή του με μέλη του προεδρικού συμβουλίου που είναι αρμόδια για τον πολιτισμό και τις τέχνες, ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι οι προσπάθειες απαγόρευσης καλλιτεχνών να δίνουν συναυλίες θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα και θα εκτοξεύσει τη δημοτικότητά τους. Τα σχόλια του αυτά ήρθαν βέβαια στον απόηχο της ακύρωσης πολλών συναυλιών, αλλά και της προσωρινής σύλληψης του διάσημου καλλιτέχνη της ραπ Husky, ο οποίος στα τραγούδια του επικρίνει τις ρωσικές αρχές.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε και στην ανάγκη ρύθμισης της γλώσσας που χρησιμοποιείται στο συγκεκριμένο μουσικό είδος, αναφέροντας ότι για τις βωμολοχίες συζήτησε με γλωσσολόγο.  Από την πλευρά του ο  μουσικός παραγωγός και μέλος του συμβουλίου, Ίγκορ Ματβιένκο πρότεινε να συνταχθούν συστάσεις για τους γονείς όσον αφορά τις συναυλίες ραπ. Πρότεινε επίσης την εισαγωγή κατευθυντήριων γραμμών για τη χρήση των άσεμνων λέξεων και βωμολοχιών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στο διαδίκτυο, αλλά ο Πούτιν είπε ότι είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα, αφού τέτοιες λέξεις είναι μέρος της κουλτούρας των Ρώσων.

Αστειευόμενος ο Ρώσος πρόεδρος παραλλήλισε τις άσεμνες λέξεις με τα μέρη του ανθρώπινου σώματος. «Έχουμε διάφορα μέρη στο σώμα μας, αλλά δεν τα δείχνουμε συνεχώς» είπε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.