Σάμος-σεισμός: Μη κατοικήσιμα 300 σπίτια, ακατάλληλα 11 σχολεία

-

Τριακόσιες είναι οι κατοικίες στη Σάμο που κρίθηκαν μη κατοικήσιμες κατά τη διάρκεια των ελέγχων από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ την περασμένη Τετάρτη. Όπως έγινε γνωστό, μέχρι το βράδυ της Κυριακής, είχαν διεξαχθεί αυτοψίες σε 490 κτίρια σε όλο το νησί, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται και σήμερα.

Από τα 490 κτίρια, τα 414 είναι κατοικίες στο Βαθύ, στο Καρλόβασι, στη Χώρα, στο Κοκκάρι, στο Πυθαγόρειο και αλλού. Εξ αυτών, οι 300 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες. Επίσης, έχουν ελεγχθεί 15 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 8. Όσον αφορά τις εκκλησίες και τα δημόσια κτίρια, «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί 21 από τα 35. Παράλληλα, έχουν γίνει έλεγχοι και σε 44 σχολεία, από τα οποία 11 κρίθηκαν ακατάλληλα. Πέντε ακατάλληλα σχολεία είναι στο Βαθύ και στο Άνω Βαθύ και έξι στη Χώρα, στο Πυθαγόρειο και στο Καρλόβασι.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.