Συνάντηση Τσίπρα-Κοτζιά το Σάββατο

-
253

«Για μένα το θέμα Κοτζιά έχει λήξει και δεν πρόκειται να δώσω καμία συνέχεια», τόνισε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη τύπου που έδωσε μετά την λήξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς πάντως αν σκοπεύει να δώσει στην δημοσιότητα την εννέα σελίδων επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, ο κ. Τσίπρας το απέκλεισε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ενημερώθηκε χθες για μια επιστολή που βρίσκεται στο γραφείο του σε έναν φάκελο με την ένδειξη «αυστηρά προσωπικό». Πρόσθεσε ότι θα την διαβάσει προσεκτικά όταν επιστρέψει και αποκάλυψε ότι θα συναντηθεί το Σάββατο, κατ' ιδίαν, με τον Νίκο Κοτζιά.

Στο ερώτημα αν θα δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησης του υπουργού Εξωτερικών π κ. Τσίπρας είπε ότι δεν το συνηθίζει να δημοσιοποιεί επιστολές που απευθύνονται στον ίδιο ως «αυστηρά προσωπικές» και ότι δεν πρόκειται να το κάνει ούτε τώρα.

Αναφερόμενος στο πρόσωπο του Νίκου Κοτζιά ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «ήταν και είναι ανοικτό βιβλίο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής» και πως ο ίδιος «είναι ευτυχής γιατί θα έχει τη δυνατότητα αυτό το βιβλίο να το συμβουλεύεται τακτικά στα κρίσιμα θέματα που αφορούν στην εξωτερική πολιτική που πλέον βρίσκονται αποκλειστικά στα δικά του χέρια».

Ανέφερε τέλος ότι «από δω και στο εξής όποιος εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό, θα βρίσκεται εκεί με το καπέλο της εθνικής γραμμής», προσθέτοντας ωστόσο ότι στο εσωτερικό ο δημόσιος διάλογος είναι στοιχείο της δημοκρατίας και είναι απολύτως σεβαστός.

Τι απαντά η ΝΔ

«Όταν ο υπουργός Εξωτερικών προκαλεί τον πρωθυπουργό να δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησής του και εκείνος το αρνείται, τότε σημαίνει ότι πρωθυπουργός κάτι φοβάται», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Προσθέτει επίσης ότι «η αλήθεια όμως αργά ή γρήγορα θα μαθευτεί. Διότι υποθέτουμε πώς ο κ. Κοτζιάς δεν θα διστάσει πλέον να δημοσιοποιήσει εκείνος όσα ο κ. Τσίπρας θέλει να κρύψει από τους πολίτες».