Τώρα που "μίλησε" η Μέρκελ, έκανε δηλώσεις υπέρ του Μακρόν και ο Ιταλός

-

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σε γραπτή παρέμβασή του μέσω Twitter, καταδίκασε την φραστική επίθεση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός πρωθυπουργός έγραψε:

«Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος Ερντογάν απευθυνόμενος στον πρόεδρο Μακρόν είναι απαράδεκτες. Οι προσωπικές επιθέσεις δεν βοηθούν την θετική ατζέντα την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να προάγει με την Τουρκία αλλά, αντιθέτως, απομακρύνουν τις λύσεις. Πλήρης αλληλεγγύη στον Εμανουέλ Μακρόν».

Η ιστορία αυτή όμως ξεκίνησε προ τριημέρου, όταν ο Ερντογάν είπε ότι ο Μακρόν "πρέπει να κοιταχτεί σε ψυχίατρο", οπότε ακολούθησε η απόφαση της Γαλλίας να ανακαλέσει τον πρέσβη που είχε ορίσει στην Άγκυρα. Μόλις σήμερα το μεσημέρι όμως πήρε θέση  για το ζήτημα η Γερμανία μέσω του υπουργού Εξωτερικών της χώρας. Και η Ιταλία, που ακολουθεί μια ηπίως φιλοτουρκική πολιτική,  κόντεψε να αφήσει 4 μέρες να παρέλθουν για να μην φανεί ότι έβγαλε ανακοίνωση μόλις έβγαλε ανακοίνωση το Βερολίνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε τη φρασεολογία του Ερντογάν από χτες το μεσημέρι.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.