Τρομοκρατικό συμβάν το επεισόδιο στο Βρετανικό Κοινοβούλιο

-

Το σημερινό περιστατικό μπροστά από το βρετανικό κοινοβούλιο, όπου  αυτοκίνητο έπεσε στις μπάρες ασφαλείας τραυματίζοντας περαστικούς αντιμετωπίζεται, σε αυτό το στάδιο τουλάχιστον, ως τρομοκρατικό συμβάν.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε στον λογαριασμό της στο Twitter η Μητροπολιτική Αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι ο άνδρας που κρατείται ως ύποπτος δεν έφερε οπλισμό κατά την διάρκεια του συμβάντος.

Ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας Νιλ Μπασού ανακοίνωσε ότι ο συλληφθείς ύποπτος δεν έχει ταυτοποιηθεί, δεν είναι γνωστός στις αρχές και δεν συνεργάζεται με την αστυνομία. Ο ίδιος σημείωσε ότι το συμβάν φαίνεται ότι είναι σκόπιμη ενέργεια και αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό περιστατικό.

Το επεισόδιο συνέβη στις 07.37 το πρωί και από την πρόσκρουση του αυτοκινήτου στις προστατευτικές μπάρες τραυματίστηκαν αρκετοί περαστικοί. Σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία πάντως η ζωή κανενός από τους τραυματίες δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ολόκληρη η περιοχή γύρω από το Γουέστμινστερ έχει αποκλεισθεί και  ο ομώνυμος σταθμός του μετρό παραμένει κλειστός, ενώ τις έρευνες έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική.

«Η απειλή στο Ηνωμένο Βασίλειο από την τρομοκρατία παραμένει ισχυρή. Καλώ τον κόσμο να παραμείνει σε επαγρύπνηση», ανέφερε σε δήλωσή της η Μέι, η οποία βρίσκεται σε διακοπές στο εξωτερικό. Εκπρόσωπος της δήλωσε πάντως ενημερωνόταν τακτικά από τους αξιωματούχους ασφαλείας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αντίδραση Τραμπ

Οι τρομοκράτες πρέπει να αντιμετωπίζονται με «σκληρότητα και δύναμη» δήλωσε, σχολιάζοντας το περιστατικό στο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Άλλη μία τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο… Αυτά τα ζώα είναι παρανοϊκά και πρέπει να αντιμετωπίζονται με σκληρότητα και δύναμη», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.