Νέα συνάντηση Μέρκελ - Ζεεχόφερ μετά την παραίτηση

-

 

Την παραίτησή του και από τα δύο αξιώματα, του Αρχηγού των Χριστιανοκοινωνιστών και του ομοσπονδιακού υπουργού Εσωτερικών πρότεινε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του ο Χορστ Ζεεχόφερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα γερμανικά ΜΜΕ, ο Ζεεχόφερ πρότεινε την παραίτησή του από τα δύο αξιώματα για να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα  της Μέρκελ.

Πρώτος αντέδρασε ο επικεφαλής της Κ.Ο. Αλεξάντερ Ντόμπριντ, ο οποίος τόνισε ότι δεν επιθυμεί την αποχώρηση του Ζεεχόφερ. Ο Ντόμπριντ τόνισε επίσης ότι στηρίζει τον Αρχηγό του κόμματός του, για τον οποίο είπε, ότι δεν πρέπει να είναι το θύμα της υπόθεσης του ασύλου. Η Κ.Ο. διαβουλεύεται για περισσότερες από επτά ώρες, χωρίς να έχει καταλήξει σε αποφάσεις.

«Δήλωσα ότι θα θέσω και τις δύο ιδιότητές μου στη διάθεση της καγκελαρίου και θα εξακολουθήσω να το κάνω τις τρεις επόμενες ημέρες», επισήμανε τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο Βαυαρός πολιτικός ο οποίος σήμερα έχει νέα συνάντηση με την Άγγελα Μέρκελ.

Την Κυριακή στην συνεδρίαση της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, ο Ζεεχόφερ εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό, τα οποία δεν θεωρεί ισοδύναμα με συνοριακούς ελέγχους και επαναπροωθήσεις, όπως ισχυρίζεται η Μέρκελ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, ο επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών δήλωσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, η οποία είναι σε εξέλιξη ότι η συνάντηση που είχε το βράδυ του Σαββάτου με την Καγκελάριο δεν έφερε αποτελέσματα. Τόνισε επίσης ότι δεν θεωρεί την Συμφωνία της Μέρκελ με τους ευρωπαίους εταίρους ως ισοδύναμο με τις δικές του προτάσεις για συνοριακούς ελέγχους και επαναπροωθήσεις.

Περιγράφοντας το σχέδιο της Μέρκελ ο Ζεεχόφερ το χαρακτήρισε  «ανεπαρκές» και υποστήριξε ότι οι προτάσεις της Καγκελαρίου δεν αποτελούν λύση, αντιθέτως «οδηγούν σε περισσότερη και όχι λιγότερη μετανάστευση». Παραλλήλως υπεραμύνθηκε της δικής του πρότασης για απευθείας επαναπροωθήσεις μεταναστών στα γερμανικά σύνορα.

«Μπορώ να συζητήσω μαζί της τα πάντα, αλλά όχι και ότι έχουμε ισοδύναμες λύσεις», δήλωσε ο Ζεεχόφερ, ο οποίος φέρεται να είπε ότι τις απόψεις του συμμερίζονται και πολλά στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών που  εργάζονται στο υπουργείο Εσωτερικών.

Αναφερόμενος τέλος ειδικά στην χθεσινοβραδινή συνάντηση και «εμφανώς ενοχλημένος», σύμφωνα με την Bild, είπε: «Πηγαίνω ειδικά για αυτό στο Βερολίνο και η Καγκελάριος μετακινείται κατά 0,0».

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.