ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φονικός ανεμοστρόβιλος στο Μισισίπι και την Αλαμπάμα

Φονικός ανεμοστρόβιλος στο Μισισίπι και την Αλαμπάμα (video),

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μισισίπι και την Αλαμπάμα, όταν πολύ ισχυρός ανεμοστρόβιλος έπληξε τις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ χθες το βράδυ, ενώ οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται για τον εντοπισμό αγνοουμένων. 

Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται και η πολιτειακή κυβέρνηση του Μισισίπι έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το Rolling Fork έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται, ενώ τα σωστικά συνεργεία ερευνούν μία ζώνη καταστροφής μήκους 100 χιλιομέτρων στην περιοχή του Σίλβερ Σίτι, στο δυτικό τμήμα της πολιτείας. «Πολλοί στο δέλτα του Μισισίπι έχουν ανάγκη τις προσευχές σας και την προστασία του Θεού», δήλωσε στο Twitter ο κυβερνήτης Τέιτ Ριβ.

Ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε στη μέση της νύχτας – οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν στα κρεβάτια τους και δεν είχαν ακούσει τις ειδοποιήσεις. Για πολλούς η πρώτη ένδειξη ότι κάτι τρομερό συνέβαινε ήταν ο θόρυβος. Ο ανεμοστρόβιλος διήρκεσε μόλις 5 με 10 λεπτά
Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης θα συνεχιστούν στο Μισισίπι, καθώς περισσότερες καταιγίδες προβλέπεται να πλήξουν τμήματα της Αλαμπάμα και της Τζόρτζια νωρίς την Κυριακή σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ και ενδεχομένως να φέρουν χαλάζι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προσέφερε επίσης την υποστήριξή του στην περιοχή που επλήγη από τις καταιγίδες. Περιέγραψε τις εικόνες που βγαίνουν από το Μισισίπι ως σπαρακτικές και είπε ότι «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει». Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναλαμβάνει ότι πρέπει να ενταθούν τα περιβαλλοντικά προγράμματα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής που φέρνει ολοένα και περισσότερα ακραία φαινόμενα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx