Ψηφίστηκε από 266 βουλευτές η πρόταση του ΚΚΕ για Εξεταστική για τα Τέμπη

Στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την επιστολική ψήφο

Με μεγάλη πλειοψηφία ψηφίστηκε η πρόταση του ΚΚΕ για Εξεταστική Επιτροπή, και μόνον το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε, επιμένοντας στην Προανακριτική

Υπέρ της πρότασης του ΚΚΕ, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με θέμα «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό», τάχθηκε η ολομέλεια της Βουλής. Συγκεκριμένα, μετά από ονομαστική-ηλεκτρονική ψηφοφορία, και επί 298 ψηφισάντων, 266 βουλευτές ψήφισαν “ναι”, ενώ οι 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ψήφισαν “όχι”.

Το ΚΚΕ πάντως δήλωσε ότι θα ψήφιζε και την πρόταση για προανακριτική. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Πέτη Πέρκα απουσίαζαν από την ψηφοφορία. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αν και είχαν ταχθεί με δική τους πρόταση για προανακριτική, τελικά ψήφισαν την εξεταστική. Μετά από σχετική πρόταση του γ’ αντιπροέδρου της Βουλής, Αθ. Μπούρα, η οποία έγινε δεκτή ομοφώνως, η εξεταστική επιτροπή θα αποτελείται από 31 μέλη, με εκπροσώπηση κατ΄αναλογία της δύναμής τους, όλων των κομμάτων, καθώς και των ανεξαρτήτων βουλευτών. Η προθεσμία για την ολοκλήρωση της εργασιών της επιτροπής και η υποβολή του σχετικού πορίσματος, ορίστηκε σε ένα μήνα από τη συγκρότηση της επιτροπής, με δικαίωμα παράτασης, εφόσον ζητηθεί από την ίδια επιτροπή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx