Έχασε το πόδι του ο αστυνομικός που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα

Έχασε το πόδι του ο αστυνομικός που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα

Δεν γλίτωσε τελικά τον ακρωτηριασμό ο αστυνομικός

Σε κρίσιμη κατάσταση, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας ο ηλικίας 31 ετών αστυνομικός των ΜΑΤ που τραυματίστηκε στο μηρό από φωτοβολίδα την περασμένη Πέμπτη, κατά τα επεισόδια στου Ρέντη. Στο σημερινό ιατρικό ανακοινωθέν, αναφέρεται ότι οι γιατροί χρειάσθηκε να τον ακρωτηριάσουν, αποκόπτοντας το αριστερό πόδι.

Το ανακοινωθέν του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας για τον αστυνομικό αναφέρει: «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασής του. Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση».

Το τραύμα είχε μολυνθεί ή υπήρχε κινδυνος να μολυνθεί και επειδή το πόδι “είχε χαθεί” παρά τις ελπίδες να σωθεί, οι γιατροί δεν έκριναν σκόπιμο να ρισκάρουν σηψαιμία από μια εκτεταμένη λοίμωξη που θα άρχιζε από το μηρό και θα απλωνόταν σε ζωτικά όργανα του τραυματία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι