Γαλλία: Η υπουργός Υγείας κατηγορείται ότι έπαιρνε ακριβά δώρα από φαρμακευτική εταιρεία

Γαλλία: Η υπουργός Υγείας κατηγορείται ότι έπαιρνε ακριβά δώρα από φαρμακευτική εταιρεία

Σλυμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία τα ακριβά δώρα πρέπει να δηλώνονται από τις εταιρείες, αλλά και από τους παραλήπτες.

Υπό έρευνα βρίσκεται η αναδιορισθείσα υπουργός Υγείας της Γαλλίας, καθώς κατηγορείται για αποδοχή αδήλωτων δώρων πολυτελείας την περίοδο που εργαζόταν ως φαρμακοποιός.

Σύμφωνα με το Politico, η Agnes Firmin Le Bodo είναι ύποπτη διότι φέρεται να έλαβε αδήλωτα δώρα αξίας άνω των 20.000 ευρώ μεταξύ 2015 και 2020, όταν εργαζόταν στη Νορμανδία, σύμφωνα με έρευνα του γαλλικού ιστότοπου Mediapart.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ έλαβε 21 δώρα πολυτελείας από τα εργαστήρια Urgo, όπως ακριβά ρολόγια, μπουκάλια σαμπάνιας, smartphones και μια τηλεόραση. Δεν δήλωσε κανένα από αυτά τα δώρα, κάτι που η γαλλική νομοθεσία ξεκάθαρα επιβάλλει για τα πολυτελή δώρα, καθώς ισχύουν κανόνες διαφάνειας τόσο για τις εταιρείες που δίνουν δώρα όσο και για τους επαγγελματίες που τα δέχονται.

Η έρευνα αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης έρευνας για παράνομες εμπορικές πρακτικές από τα εργαστήρια Urgo, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες πρόσφεραν περισσότερα από 55 εκατομμύρια ευρώ σε δώρα σε φαρμακοποιούς σε όλη τη χώρα στο διάστημα 2015 -2021, ανέφερε το Mediapart.

Η επιχείρηση καταδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2023 για παράβαση του σχετικού νόμου. Η Le Bodo ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Υγείας την Τετάρτη, μετά την παραίτηση του πρώην υπουργού Υγείας Aurelien Rousseau ο οποιος διαφωνούσε με το νέο νομοσχέδιο της Γαλλίας για το μεταναστευτικό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι