Συλλυπητήρια για τον επισμηναγό, αλλά και τον αστυνομικό που υπέκυψε

Πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2 κοντά στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας,

Ο πρωθυπουργός και πολιτικοί εξέφρασαν την θλίψη τους και απηύθυναν συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο ενστόλων που σκοτώθηκαν στο καθήκον

«Η Πολεμική Αεροπορία και μαζί της όλοι μας θρηνούμε έναν περήφανο Έλληνα Ίκαρο. Τον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα, που έπεσε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης» αναφέρει σε ανάρτηση του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την απώλεια του πιλότου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, «σε μία αποστολή από εκείνες που δεν σταματούν σε καμία στιγμή του χρόνου».

Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι η Πατρίδα θα μείνει δίπλα στην οικογένεια του πιλότου, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήρια του. «Η απώλεια αυτή αναδεικνύει πόσο δύσκολο είναι το έργο των πιλότων μας. Αλλά και πόσο μεγάλη η αφοσίωσή τους στο καθήκον. Η πατρίδα θα ευγνωμονεί για πάντα τον επισμηναγό. Μένοντας στο πλευρό της οικογένειάς του, προς την οποία απευθύνω και εγώ τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης.

Τη «βαθιά του θλίψη για τον τραγικό χαμό του επισμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας, Επαμεινώνδα Κωστέα, χειριστή του αεροσκάφους Τ-2 , το οποίο κατέπεσε στην Καλαμάτα κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης», εκφράζει και ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης. Ο κ. Αποστολάκης με ανακοίνωσή του, «εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Επαμεινώνδα Κωστέα  καθώς και σε όλη την οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας, που επιτελεί καθημερινά το καθήκον της απέναντι στην Πατρίδα».

Τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του για τον θάνατο του αστυνομικού που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο Γιώργος Λυγγερίδης πάλεψε γενναία μετά την αποτρόπαια δολοφονική επίθεση, που δέχθηκε εν ώρα καθήκοντος. Ο θάνατος του μας συγκινεί βαθύτατα και αποτελεί χρέος όλων μας να δώσουμε επιτέλους τέλος στις εγκληματικές πράξεις που αμαυρώνουν τον αθλητισμό», ανέφερε σε δήλωση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Τη δέσμευσή του ότι η διερεύνηση της δολοφονίας του ηλικίας 31 ετών αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη θα συνεχιστεί μέχρι να βρεθούν αυτοί που οργάνωσαν και συντόνισαν την εγκληματική επίθεση, εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου απηύθυνε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του νεαρού αστυνομικού, στους συναδέλφους του και σε ολόκληρο το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, επισήμανε ότι «η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων στη δολοφονία του αστυνομικού, σε κάθε επίπεδο, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του» και τόνισε την ανάγκη κοινωνικής συστράτευσης και μηδενικής ανοχής απέναντι στη βία, καθώς και «να μην υπάρχει κανείς που θα στηρίζει και θα σιγοντάρει τη βία: ηθικά, ιδεολογικά ή έμπρακτα».

Ανάλογες δηλώσεις για τον αστυνομικό έγιναν και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, από την Ελληνική Λύση και τους “Σπαρτιάτες”, ενώ για τον επισμηναγό είχε κάνει νωρίτερα δηλώσεις  ο υπουργός Νίκος Δένδιας. Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του ζητεί να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους και αναφέρει ότι «πρόκειται για το τρίτο δυστύχημα που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με πτώση παλαιών αεροσκαφών τύπου Τ-2, ενώ πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα μετατρέπεται σε Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων κατόπιν συμφωνίας με ισραηλινή εταιρεία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι