Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα στην Boeing – Ράγισε εν πτήσει το “παρμπρίζ”

Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα στην Boeing – Ράγισε εν πτήσει το “παρμπρίζ”

Αεροπλάνο Boeing 777 της American Airlines που εκτελούσε πτήση από τη Νέα Υόρκη προς την Ισπανία έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Βοστώνη, γιατί ξαφνικά, δύο ώρες μετά την απογείωση, παρουσιάστηκε ρωγμή στο τζάμι του πιλοτήριου.

Στις 21:46 χθες το βράδυ (τοπική ώρα) σήμανες συναγερμός ενώ το αεροσκάφος πετουσε πάνω από τον Ατλαντικό και αμέσως δόθηκε εντολή για αναγκαστική προσγείωση στο πλησιέστερο αεροδρόμιο, που ήταν της Βοστώνης. Εκεί προσγειώθηκε 20 λεπτά αργότερα

«Η πτήση προσγειώθηκε με ασφάλεια και το αεροσκάφος θα επιθεωρηθεί από την ομάδα συντήρησης», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ίδιο σκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση στις ΗΠΑ ενώ ειχε αναχωρήσει για Ρώμη, επειδή παρουσιάστηκε πρόβλημα αποσυμπίεσης στην καμπίνα των επιβατών.

Ρωγμή στο παρμπρίζ παρουσίασε και άλλο αεροσκάφος ίδιου τύπου της εταιρείας United Airlines που πετούσε από το Λας Βέγκας προς την Ουάσινγκτον και προσγειώθηκε στο Κολοράντο αναγκαστικά για τον ίδιο λόγο. Προ μηνός ένα Boeing 747 Max9 της Alaska Airlines έκανε αναγκαστική προσγείωση όταν αποκολλήθηκε ξαφνικά πόρτα της ατράκτου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει επιθεώρηση σε όλα τα αεροσκάφη αυτού του τύπου. Τον Δεκέμβριο βρέθηκε λασκαρισμένη βίδα στο πηδάλιο και  πέρασαν πάλι από έλεγχο όλα τα αεροσκάφη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι