Πρεσβεία Αλβανίας: “Αρχίζουμε μαθήματα αλβανικών για παιδιά, και εν συνεχεία μαθήματα ιστορίας”

Πρεσβεία Αλβανίας: “Αρχίζουμε μαθήματα αλβανικών για παιδιά, και εν συνεχεία μαθήματα ιστορίας”

Ανάρτηση της αλβανικής πρεσβείας στην Αθήνα αναφέρει ότι αρχίζει το πρόγραμμα “Δάσκαλοι για την Ελλάδα”.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η Πρεσβεία της Αλβανίας καλεί σε εκδήλωση ενδιαφέροντος από διδάσκοντες για το πρόγραμμα του (σ.σ. αλβανικού) Υπουργείου Παιδείας και Αθλητισμού, “Δάσκαλοι για την Ελλάδα”. Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας σε παιδιά Αλβανών στην Ελλάδα. Στη συνέχεια θα επεκταθεί και στη διδασκαλία της αλβανικής λογοτεχνίας και ιστορίας.

»Η Πρεσβεία καλεί όλους τους πτυχιούχους διδάσκοντες αλβανικών να υποβάλουν αίτηση στην  διεύθυνση www.mesuespergreqine.gr η οποία θα ενεργοποιηθεί σύντομα για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Θα χρειαστεί να παρουσιάσουν μόνο το έγγραφο της άδειας εκπαιδευτικού.

»Επίσης, όλοι όσοι ενδιαφέρονται να μπουν σε εκπαιδευτικά μαθήματα για να μπορούν μετά να διδάξουν αλβανικά λαμβάνοντας πιστοποιητικό από το Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού είναι ευπρόσδεκτοι να κάνουν αίτηση. Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από την αλβανική κυβέρνηση και όλοι οι επιλεγμένοι εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν μηνιαίο μισθό από το Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού. Αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι