33χρονος ακροδεξιός Φινλανδός μαχαίρωσε 12χρονο μετανάστη και κυνήγησε άλλον έναν μικρό

33χρονος ακροδεξιός Φινλανδός μαχαίρωσε 12χρονο μετανάστη και κυνήγησε άλλον έναν μικρό

Σοβαρά τραύματα φέρει ένα 12χρονο αγόρι το οποίο δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν άνδρα με ακροδεξιές πεποιθήσεις σε εμπορικό κέντρο στη βόρεια πόλη Όουλου στην Φινλανδία, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Τα κίνητρα του δράστη δεν είναι σαφή, όμως «κατά το παρελθόν είχε προβεί σε ακροδεξιές ενέργειες» αναφέρει η αστυνομία.

Φινλανδικά μέσα αναφέρουν ότι είχε επιτεθεί με σπρέι σε έναν άνδρα (χωρίς να αναφέρεται ο λόγος), ενώ μια άλλη φορά είχε βγάλει μαχαίρι στην παρουσίαση βιβλίου με περιεχόμενο στρεφόμενο κατά της ακροδεξιάς και είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή. Το παρελθόν του δράστη και το γεγονός ότι τα δύο 12χρονα παιδιά φαίνονταν -και ήταν- μετανάστες, οδηγεί στην σκέψη ότι ο δράστης είχε μάλλον ρατσιστικά κίνητρα, εντούτοις αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμία επίσημη πηγή μέχρι στιγμής.

Ο δράστης φέρεται να επιτέθηκε ξαφνικά απόψε στα δύο παιδιά σε εμπορικό κέντρο και άρχισε να μαχαιρώνει το ένα πισώπλατα και μετά πήγε να κυνηγήσει και το φιλαράκι του πρώτου θύματος, αλλά τον αφόπλισε ένας φύλακας του κέντρου. Το 12χρονο αγόρι τραυματίσθηκε σε πολλά σημεία, όμως σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάστασή του είναι σταθερή. Ο δράστης θα διωχθεί ποινικά για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Πέτερι Όρπο καταδίκασε την επίθεση. «Η ακροδεξιά βία αποτελεί πραγματική απειλή στη Φινλανδία», δήλωσε ο Όρπο σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X. «Δεν υπάρχει χώρος για εξτρεμισμό οποιουδήποτε είδους σε αυτή τη χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,  mtvuutiset.fi και iltalehti.fi

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx