ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε ύφεση η φωτιά στην Βάρης-Κορωπίου – “Εμπρησμός” λέει ο Κικίλιας – Υπό έλεγχο και στον Αλμυρό

Mεγάλη πυρκαγιά στη Βάρης-Κορωπίου - Μήνυμα 112 για εκκενώσεις,

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην Βάρης-Κορωπίου, όπου η πυροσβεστική είναι σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις.

Η μάχη των πυροσβεστών απέδωσε γρήγορα σημαντικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την πυροσβεστική, σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι, η φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση επί της λεωφόρου Βάρης Κορωπίου, πλησίον της Σχολής Ευελπίδων.

Στη διάθεση των ανακριτικών αρχών της πυροσβεστικής και της αστυνομίας βρίσκεται οπτικό υλικό που δείχνει εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης – Κορωπίου, ενώ λίγο πιο κάτω εντοπίστηκε και μπιτόνι με πετρέλαιο και στουπιά, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε νωρίτερα. Ειδικότερα, κάμερα καταστήματος στη Βάρης-Κορωπίου κατέγραψε τον φερόμενο ως εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα και έπειτα να τρέχει.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και φωτογραφίες από σημείο λίγο πιο κάτω από εκεί που κατέγραψε το βίντεο, προς την περιοχή Κίτσι, που απεικονίζουν μπιτόνι και στουπιά. Κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) αλλά και η ΕΛΑΣ, συλλέγουν τεκμήρια καθώς και βιντεοσκοπικό υλικό, προκειμένου να αναλύσουν τα στοιχεία που θα συγκεντρώσουν.

Επίθεση σε δημοσιογράφο

Απρόκλητη επίθεση δέχθηκε ο δημοσιογράφος Φρίξος Δρακοντίδης που βρίσκονταν στο μέτωπο της φωτιάς στην Βάρης-Κορωπίου. Η επίθεση μεταδόθηκε σε από τα τηλεοπτικά κανάλια που εκείνη την ώρα ενημέρωναν για την πορεία της φωτιάς. Όπως φαίνεται στο βίντεο ο δημοσιογράφος του “Πρώτου θέματος” κατέγραφε τις εικόνες καταστροφής σε επιχείρηση με σκάφη αναψυχής από τις πύρινες φλόγες. Ξαφνικά τρία άτομα του επιτέθηκαν και στη συνέχεια τον έριξαν κάτω. Ο δημοσιογράφος διατήρησε την ψυχραιμία του και δεν έδωσε συνέχεια στο επεισόδιο.

«Την ώρα που κατέγραφα εικόνες από τις καταστροφές τρία άτομα, εργαζόμενοι, κατά δήλωσή τους της συγκεκριμένης επιχείρησης μου επιτέθηκαν απρόκλητα. Με χτύπησαν πισώπλατα, με γρονθοκόπησαν και με έριξαν κάτω. Όταν τους δήλωσαν την ιδιότητα μου με εξύβρισαν. Αποχώρησα από το σημείο, όπως φαίνεται και στα τηλεοπτικά πλάνα διατηρώντας την ψυχραιμία μου μη θέλοντας να δώσω συνέχεια και σεβόμενος το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων».

Το μέτωπο στον Αλμυρό

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε περίπου στις 6 το απόγευμα, η φωτιά που ξέσπασε στα όρια του χωριού Γαύριανη, στα ορεινά του Αλμυρού και προκάλεσε τη μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσω της Πυροσβεστικής, σύμφωνα με το magnesianews.
O δήμαρχος Αλμυρού αποφάσισε νωρίτερα την εκκένωση του χωριού, όπως και η Πολιτική Προστασία καθώς οι φλόγες ήταν πολύ κοντά στις κατοικίες.

Η φωτιά ξέσπασε στις 4 το απόγευμα, σε δάσος, τα πρώτα οχήματα και πυροσβέστες του Κλιμακίου Δρυμώνα έφτασαν στις 16.15 και ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες, ενώ σταδιακά στην περιοχή έφτασαν και επιχείρησαν 50 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 19 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Ευτυχώς, η φορά του αέρα άλλαξε κάποια στιγμή και τα εναέρια μέσα με τις επίγειες δυνάμεις κατάφεραν να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο δύο ώρες μετά, αφού έκαψε δάσος περίπου 10 στρεμμάτων. Αν και η φωτιά έχει σβήσει, στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, γιατί υπάρχει φόβος αναζωπύρωσης, ενώ οι κάτοικοι επιστρέφουν στο χωριό με λεωφορεία του Δήμου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι