Δεύτερο πρόβλημα σε Boeing μέσα σε 24 ώρες

Επείγουσα προσγείωση Boeing 767 στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης λόγω βλάβης στο σύστημα προσγείωσης

Αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ 777 της ολλανδικής αεροπορικής εταιρείας KLM επέστρεψε σήμερα στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Αμστερνταμ καθώς παρουσίασε «τεχνικό πρόβλημα», όπως ανακοίνωσε η  υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Η πτήση KLM705 με προορισμό το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας άλλαξε πορεία ενώ πετούσε πάνω από το Βέλγιο και ζήτησε να της δοθεί άδεια να προσγειωθεί προληπτικά στο πλησιέστερο αεροδρόμιο. Δεν έχει ανακοινωθεί το πρόβλημα στο αεροσκάφος.

Πριν από 20 ώρες είχε αναγκαστεί να αλλάξει πορεία άλλο Boeing, της Virgin Atlantic, ενώ βρισκόταν στα 40.000 πόδια (12 χλμ) όταν ράγισε το παρμπρίζ του πιλοτηρίου και οι επιβάτες που το πληροφορήθηκαν όταν ο πιλότος άλλαξε πορεία, πανικοβλήθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δίνει από προχτές εξηγήσεις στην αμερικανική Γερουσία μετά τη σωρεία δυσλειτουργιών αλλά και πολύνεκρων δυστυχημάτων. Εξετάζονται οι καταγγελλόμενες “οικονομίες” που γίνονται από την εταιρεία στην αλυσίδα παραγωγής και οι οποίες άπτονται της ασφαλείας των πτήσεων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx