ΗΠΑ για τους αμάχους στη Σεβαστούπολη: Τι φταίμε εμείς; Η Ουκρανία επιλέγει τους στόχους της

ΗΠΑ για τους αμάχους στη Σεβαστούπολη: Τι φταίμε εμείς; Η Ουκρανία επιλέγει τους στόχους της

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανέφερε σήμερα ότι η Ουκρανία λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις στην επιλογή στρατιωτικών στόχων στον πόλεμο της κατά της Ρωσίας. Η τοποθέτηση αυτή έγινε επειδή το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα την πρέσβυ των ΗΠΑ στη Μόσχα ειδικά για τη χρήση αμερικανικών όπλων και συντεταγμένων από αμερικανικούς δορυφόρους για πλήγματα στη Ρωσία και στην Κριμαία.

Το Κρεμλίνο ήδη από χθες κατηγορεί ευθέως την Ουάσινγκτον ότι κλιμακώνει τον πόλεμο με απευθείας ανάμειξη στην ουκρανική επίθεση που έγινε χθες στην Κριμαία στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι και τραυματίστηκαν 151, ανάμεσά τους και επτά παιδιά, καθώς επλήγη θέρετρο όπου βρίσκονταν στην παραλία οικογένειες.

Χθες, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τέσσερις από τους πύραυλους ATACMS, που παραδόθηκαν στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ, εξοπλισμένοι με κεφαλές διασποράς, καταρρίφθηκαν από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και τα πυρομαχικά ενός πέμπτου εξερράγησαν στον αέρα και έπεσαν στην παραλία με τις οικογένειες.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης ότι Αμερικανοί ειδικοί είχαν ορίσει τις συντεταγμένες πτήσης των πυραύλων με βάση πληροφορίες που είχαν συλλέξει από αμερικανικούς κατασκοπευτικούς δορυφόρους, γεγονός που σημαίνει ότι η Ουάσινγκτον είναι άμεσα υπεύθυνη για την επίθεση.

“Η Ουκρανία λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις επιλογής στόχων και διεξάγει τις δικές της στρατιωτικές επιχειρήσεις”, δήλωσε ο ταγματάρχης Τσάρλι Ντάιτς, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε νωρίτερα σήμερα την χθεσινή επίθεση “απολύτως βάρβαρη” και είπε ότι η Μόσχα θα αντιδράσει απέναντι στην αμερικανική ανάμειξη στην επίθεση. Φαίνεται ότι έχει αρχίσει ήδη, καθώς έπληξε περιοχές της Ουκρανίας προκαλώντας πολλούς τραυματισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι