Πάνω από 200 μετανάστες σε πλοιάριο στα νότια της Γαύδου

Πάνω από 200 μετανάστες σε πλοιάριο στα νότια της Γαύδου

Σε εξέλιξη είναι από το απόγευμα της Κυριακής μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου για τη διάσωση 220 μεταναστών που επιβαίνουν σε σκάφος. Στη νότια Κρήτη τους τελευταίους μήνες έχουν περισυλλεγεί πάνω από 2.500 μετανάστες, προερχόμενοι οι περισσότεροι από το Τομπρούκ της Λιβύης.

Το σήμα κινδύνου για το συγκεκριμένο πλοιάριο εκπέμφθηκε τηλεφωνικά μέσω του 112 λίγο πριν τις 16:00 και αμέσως οι λιμενικές αρχές ξεκίνησαν την επιχείρηση διάσωσης. Στην επιχείρηση συμμετέχουν δύο σκάφη του Λιμενικού αλλά και το επιβατηγό πλοίο «Δασκαλογιάννης» που εκτελεί δρομολόγια στα νότια της Κρήτης, καθώς τα σκάφη του Λιμενικού δεν επαρκούν για τη μεταφορά τόσο πολλών μεταναστών. Οι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν στην Παλαιόχωρα και στη συνέχεια στα Χανιά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx