283 οι μετανάστες που διασώθηκαν νοτίως της Γαύδου – Βίντεο του Λιμενικού

283 οι μετανάστες που διασώθηκαν νοτίως της Γαύδου – Βίντεο του Λιμενικού

Στην Αθήνα θα μεταφερθούν οι σχεδόν 300 μετανάστες που περισυνελέγησαν νοτίως της Γαύδου με μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης. Η Κρήτη δεν έχει πλέον άλλα σημεία φιλοξενίας, καθώς μόνον από την Γαύδο έχουν φθάσει εκεί τους τελευταίους μήνες 2.500 μετανάστες, οι περισσότεροι επιβιβασθέντες στο Τομπρούκ της Λιβύης, άλλοι από Αίγυπτο και άλλοι από Τουρκία.

Εννέα σκάφη χρειάσθηκαν για τη μεταφορά των μεταναστών που είχαν εκπέμψει SOS. Εκτός από τα πλωτά του Λιμενικού -που δεν χωρούσαν τόσο πολλοί επιβάτες-, κλήθηκαν σε αρωγή και μικρά επιβατηγά της περιοχής καθώς και τέσσερα παραπλέοντα.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν τμηματικά στην Αγιά όπου θα τους παρασχεθεί ιατρική φροντίδα και ολιγοήμερη φιλοξενία μέχρι τη μεταφορά τους στην Αθήνα.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx