Ελβετία: Τρεις εργάτες νεκροί και οκτώ βαριά τραυματίες – Έπεσαν από κτίριο 19 ορόφων

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε η σκαλωσιά σε ένα υπό κατασκευή κτίριο 19 ορόφων στο Πριγί, στα περίχωρα της Λοζάνης, ανακοίνωσε η ελβετική αστυνομία.

Η σκαλωσιά, που έφτανε σε ύψος τα 60 μέτρα, κατέρρευσε στην πρόσοψη του κτιρίου λίγο μετά τις 9.30, τοπική ώρα «σαν χάρτινος πύργος», όπως είπε αυτόπτης μάρτυρας. Ως αποτέλεσμα, έπεσαν από μεγάλο ύψος οι οικοδόμοι που βρίσκονταν επάνω της και δουλευαν.

Εκτός από τους τρεις που σκοτώθηκαν επί τόπου, τέσσερις εξ των τραυματιών είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ αγνοούνται και δύο εργάτες.

Πυροσβέστες αναζητούν τους αγνοούμενους στα συντρίμμια της σκαλωσιάς, ενώ άλλοι προσπαθούν να σταθεροποιήσουν το υπόλοιπο τμήμα της, που δεν έπεσε.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί προς το παρόν και διενεργείται προανάκριση. Σύμφωνα με πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης RTS, η κατάρρευση προκλήθηκε από την πτώση ενός αναβατορίου που χρησιμοποιούσαν οι οικοδόμοι για να ανεβαίνουν οι ίδιοι, αλλά και για να ανεβάζουν διάφορα υλικά, μέχρι τον τελευταίο όροφο του κτιρίου. Πέφτοντας το αναβατόριο, παρέσυρε σχεδόν όλη τη σκαλωσιά.

«Είδα το αναβατόριο να ανεβαίνει και μετά, ξαφνικά, άκουσα έναν τρομερό θόρυβο. Όλα κατέρρευσαν», είπε ο συνταξιούχος Φερνάν Μονό, αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας.

Οι άλλοι εργάτες δήλωσαν στο AFP ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα ασφαλείας μέχρι εκείνη τη στιγμή. Κάποιοι, που ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους, άφησαν όμως να εννοηθεί ότι το αναβατόριο κατέρρευσε επειδή ήταν υπερφορτωμένο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx