Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες της ΕΛΔΥΚ

Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες της ΕΛΔΥΚ

Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες και αγνοούμενους της ΕΛΔΥΚ, κατά την τουρκική εισβολή το 1974 τελέσθηκε σήμερα στην έδρα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) στο στρατόπεδο «Αντιστρατήγου Σωτηρίου Σταυριανάκου», παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Βασίλη Πάλμα, ως εκπροσώπου του προέδρου της κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Ιωάννης Παπαμελετίου, ως εκπρόσωπος της ελληνικής Δημοκρατίας, ο Β΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Γεώργιος Γεωργαντάς, ως εκπρόσωπος της Βουλής, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ.κ. Ησαΐας, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου, πρόεδροι και εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων «ΑΙΓΕΑΣ» αντιστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστρατήγου Γεώργιου Κωστίδη, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθως και συγγενείς των πεσόντων και αγνοουμένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι