Αντιδράσεις για τους υπαινιγμούς του FBI ότι ίσως ο Τραμπ δεν τραυματίσθηκε από σφαίρα

Αντιδράσεις για τους υπαινιγμούς του FBI ότι ίσως ο Τραμπ δεν τραυματίσθηκε από σφαίρα

Η χθεσινή κατάθεση του διευθυντή του FBI στο Κογκρέσο προκάλεσε την αντίδραση και του ίδιου του Τραμπ και του γιατρού του, καθώς ο διευθυντής της ομοσπονδιακής αρχής άφησε χωρίς καμία τεκμηρίωση υπονοούμενα ότι πιθανό να μην χτυπήθηκε από σφαίρα ο υποψήφιος πρόεδρος, και με όσα είπε, επισημοποίησε τρόπον τινά την φήμη που διαδίδουν εξαρχής μέλη των Δημοκρατικών, για να υποβαθμίσουν την απόπειρα.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ τραυματίσθηκε στο αυτί από οτιδήποτε άλλο εκτός από σφαίρα», ανακοίνωσε σήμερα ο πρώην γιατρός του, καθώς αυτή η αμφισβήτηση μοιραία πήρε πολιτικές προεκτάσεις. Ο Ρόνι Τζάκσον κουράριζε τον Τραμπ όταν ήταν πρόεδρος και πλέον είναι εκλεγμένος με τους Ρεπουμπλικανούς.

Χθες, στην κατάθεσή του ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης, ο διευθυντής του FBI τόνισε ότι δεν είναι σαφές αν όντως ο Τραμπ χτυπήθηκε από σφαίρα ή από θραύσματα. «Με σεβασμό στον πρώην Πρόεδρο Τραμπ, υπάρχουν κάποια ερωτήματα σχετικά με το αν πρόκειται για σφαίρα ή θραύσματα που χτύπησαν το αυτί του», απάντησε ο Κρίστοφερ Ρέι στον πρόεδρο της Επιτροπής Τζιμ Τζόρνταν.

Εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, χαρακτήρισε συνωμοσία την εκδοχή ότι ο Τραμπ δεν χτυπήθηκε από σφαίρα.

Το FBI σε χθεσινή του ανακοίνωση τόνισε ότι ερευνητές συνεχίζουν να εξετάζουν θραύσματα από σφαίρες και άλλα στοιχεία στην επίθεση κατά του Τραμπ στην προεκλογική συγκέντρωσή του στην Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου. Για να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την έμμεση αμφισβήτηση, η σημερινή ανακοίνωση του FBI ξεκαθαρίζει ότι εξαρχής αντιμετώπισε το συμβάν ως απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι «δέχθηκε μια σφαίρα για τη δημοκρατία» και επιτέθηκε στον Κρίστοφερ Ρέι μέσω της πλατφόρμας Truth Social.

«Δεν υπήρχε γυαλί, δεν υπήρχαν σκάγια. Το νοσοκομείο χαρακτήρισε το περιστατικό μου “τραύμα από σφαίρα στο αυτί” και αυτό ήταν. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το άλλοτε ξακουστό FBI έχει χάσει την εμπιστοσύνη των Αμερικανών!», έγραψε ο Τραμπ.

«Όποιος πιστεύει αυτές οι συνωμοσιολογικές μπούρδες είναι είτε διανοητικά καθυστερημένος είτε εσκεμμένα διακινεί ψέματα για πολιτικούς λόγους», δήλωσε στο CNN ο σύμβουλος του Τραμπ, Στίβεν Τσουνγκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι