Η ρωσόφωνη διαδικτυακή έκδοση της γερμανικής Bild χαρακτηρίσθηκε “ξένος πράκτορας”!

Αύριο η επίσημη προσάρτηση των ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία

Ως «πράκτορα του εξωτερικού» ή υπηρεσία που εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα χαρακτηρίσθηκε από το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης η ρωσόφωνη έκδοση της γερμανικής Bild.

Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε είδηση ή άρθρο που δημοσιεύει στο διαδίκτυο ο ιστότοπος αυτός, «θα πρέπει να έχει και ένα μπάνερ που γράφει ότι είναι “πράκτορας του εξωτερικού” ώστε να ενημερώνονται όσοι διαβάζουν τα κείμενα, ότι αυτά δεν υπηρετούν τα ρωσικά συμφέροντα», όπως αναφέρει το ρωσικό υπουργείο.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι «η ρωσόφωνη Bild διέδωσε ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τις αποφάσεις που έλαβαν οι δημόσιες αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας και με τις πολιτικές που ακολουθεί η χώρα, καθώς και ψευδείς πληροφορίες που αποσκοπούσαν στη δημιουργία αρνητικής εικόνας για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Η ρωσόφωνη έκδοση ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 «για να ενημερώσει τους Ρώσους για τον πόλεμο πέρα από την κρατική προπαγάνδα». Η «BILD στα ρωσικά» έχει περισσότερους από 330.000 συνδρομητές στο You Tube και σχεδόν 60.000 στο Telegram. «Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά μας. Καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη πολλών Ρώσων σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο δημιουργός της, Μακσίμ Κουρνίκοφ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ και TACC

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι