Κι άλλο στοιχείο κλονίζει την πραγματογνωμοσύνη για τις υποκλοπές: Τα ραντεβού για εμβόλια

Κι άλλο στοιχείο κλονίζει την πραγματογνωμοσύνη για τις υποκλοπές: Τα ραντεβού για εμβόλια

Επτά άτομα μολύνθηκαν με το Predator κάνοντας κλικ σε SMS παγίδα με τα στοιχεία του εμβολιασμού τους -στοιχεία που διέθετε μόνον η ΕΥΠ η οποία ήδη τους παρακολουθούσε.

Η “πραγματογνωμοσύνη εμπειρογνωμόνων” που απέδωσε σε σύμπτωση το γεγονός ότι “μερικά άτομα” που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ παρακολουθούνταν και από την ομάδα που διαχειριζόταν το Predator κλονίσθηκε προχθές καίρια με την αντιπαραβολή που έκανε το insidestory και απέδειξε ότι δεκάδες άτομα ανήκαν σε “κοινή λίστα”, αριθμός που απέχει πολύ από εκείνον που θα αιτιολογούσε την “σύμπτωση”. Τώρα αποδεικνύεται ότι όσοι είχαν το Predator, είχαν και πρόσβαση στην ΕΥΠ, λόγω των ραντεβού για εμβολιασμό.

Ειδικότερα, ρεπορτάζ του “Βήματος” και του in.gr δείχνει ότι επτά άτομα μολύνθηκαν με το Predator μέσω SMS που τους στάλθηκε για εμβολιασμό. Ομως η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε καμία διαρροή ή υποκλοπή ή χακάρισμα στην υπηρεσία των ραντεβού για εμβολιασμό. Κατά συνέπεια ο μόνος τρόπος να λάβει η ομάδα του Predator τα στοιχεία για το SMS του εμβολιασμού και να παγιδεύσει τους επτά, ήταν να τα πάρει άμεσα από την ΕΥΠ που ήδη εἰχε πρόσβαση στο κινητό τους. Μάλιστα το μολυσμένο SMS έφτασε στο κινητό τους μόλις λίγες ώρες μετά το αυθεντικό SMS.

Οι επτά “στόχοι” του παράνομου λογισμικού Predator που έχουν παγιδευτεί με SMS που αφορούν τον εμβολιασμό τους κατά του Covid-19 – με πραγματικά όμως στοιχεία για το εμβολιαστικό κέντρο, τον χρόνο προσέλευσης τους κλπ- αποκαλύπτουν τεράστια κενά της δικογραφίας για τις υποκλοπές. Ανάμεσά  στους επτά ήταν ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ και η Ελληνοαμερικανίδα Άρετμις Σίφορντ που ανήκε σε ηγετική ομάδα του Facebook.

Όσον αφορά την γυναίκα, έκλεισε ρανεβού για εμβολιασμό τον Σεπτέμβριο του 2021 και στις  17 του μήνα έλαβε αυτοματοποιημένο SMS με τα στοιχεία του ραντεβού της. Ωστόσο, το ίδιο απόγευμα έλαβε νέο SMS με «μολυσμένο» link, το οποίο της ζητούσε να επιβεβαιώσει το ραντεβού, κάνοντας «κλικ» σε σύνδεσμο.

Στην περίπτωση αξιωματικού της ΕΛΑΣ που ήταν επίσης κοινός στόχος της ΕΥΠ και της ομάδας του Predator, το SMS περιείχε αναλυτικά στοιχεία για τον εμβολιασμό του σε κέντρο του Αγίου Στέφανου Αττικής (όπως πράγματι είχε κανονισθεί), πληροφορία που επίσης λογικά μπορεί να αντλήθηκε μόνον από την αρχική παρακολούθηση του κινητού του από την ΕΥΠ. Και από εκείνον όπως και τους άλλους ζητείτο να κάνουν “κλικ” σε σύνδεσμο για επιβεβαίωση.

Όπως αναφέρουμε και ανωτέρω, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είχε πραγματοποιήσει επισταμένη έρευνα στα συστήματα της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) απ’ όπου διαπιστώθηκε χωρίς καμία αμφιβολία ότι δεν υπήρξε διαρροή των σχετικών στοιχείων των πολιτών που είχαν αιτηθεί εμβολισμό.

Και αυτό το στοιχείο αμφισβητεί πλέον την αρχική “εκτίμηση πραγματογνωμόνων” και δείχνει ότι υπήρχε κανάλι συνεργασίας και ενημέρωσης μεταξύ πρακτόρων της ΕΥΠ και χειριστών του λογισμικού παρακολούθησης και ότι η θεωρία περί σύμπτωσης είναι έωλη. Οι εμπειρογνώμονες είχαν αποφανθεί ότι η κοινή λίστα παρακολουθουμένων ήταν στατιστικά ασήμαντη και αποτελούσε σύμπτωση, όμως όταν από τους 116 ταυτοποιημένους αριθμούς που είχαν μολυνθεί με το παράνομο λογισμικό Predator οι 28 παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ προηγουμένως, σημαίνει ότι η κοινή λίστα ειναι της τάξης του 24%, ποσοστό διόλου ασήμαντο στατιστικά.

Οι πραγματογνώμονες υποστήριξαν ότι βρήκαν ασήμαντο στατιστικά τον αριθμό 28, γιατί επέλεξαν να τον αντιπαραβάλουν προς το σύνολο των παρακολουθήσεων από το 2020 έως το 2024, οι οποίες ήταν 15.304. Με αυτό το σκεφτικό, η κοινή λίστα μειώνεται όντως στο 1% και θα μπορουσε ίσως να αποδοθεί σε σύμπτωση. Το θέμα είναι ότι οι 28 χάνονται εύκολα σαν σταγόνα στον ωκεανό των 15.304, μόνον όταν κάποιος δεν κάνει άλλες ουσιαστικές στατιστικές αναλύσεις, όπως συγκρίνοντας την ταχύτητα με την οποία οι του Predator αποκτούσαν στοιχεία των 116 ατόμων σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη παρακολούθησής του από την ΕΥΠ.

Επίσης είναι πολιτικά και επιστημονικά παράδοξο το γιατί οι του Predator συγκρίθηκαν μόνον με τις χιλιάδες παρακολουθήσεις της ΕΥΠ μαζικά, και δεν έγινε η αντίστροφη κατ΄ αναλογία σύγκριση, δηλαδή να οριστεί το ποσοστό των παρακολουθουμένων από το Predator με όσους είχαν στοχοποιηθεί και από την ΕΥΠ, οπότε θα προέκυπτε το 24%.

Πηγή: in.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι