Μαίνεται η φωτιά στην κεντρική Εύβοια – Απανωτά μηνύματα του 112

Σκληρή μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια - Νέο 112 για εκκένωση σε Κριεζά,μεταξύ τριών οικισμών η φωτιά

Μαίνεται η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Κεντρική Εύβοια. Ξεκίνησε από τον Πισσώνα και κινήθηκε πολύ γρήγορα προς το χωριό Αφράτι καίγοντας στην πορεία της πευκοδάσος και αγρολιβαδικές εκτάσεις.

Οι πυροσβέστες με επίγεια και εναέρια μέσα προσπάθησαν να την περιορίσουν στον ορεινό όγκο αλλά οι φλόγες ωθούμενες από τους ισχυρούς ανέμους ξέφυγαν από κάθε έλεγχο και μάλιστα απείλησαν να κυκλώσουν τα πυροσβεστικά οχήματα που βρισκόταν παρατεταγμένα για να την αντιμετωπίσουν.

Είναι χαρακτηριστικό πως πριν λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης στο χωριό Αφράτι προς το οποίο κατευθύνεται η πυρκαγιά. Αυτή την ώρα κινείται με πολύ μεγάλη ταχύτητα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανασυντάσσονται κοντά στα σπίτια του χωριού για να τα προστατεύσουν. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται και από την Στερεά Ελλάδα, την Αττική αλλά και τη Θεσσαλία ενώ συνέχεια πετούν αεροσκάφη για ρίψεις νερού. Στη μάχη της φωτιάς μετέχουν μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας όπως επίσης και υδροφόρες.

Σύμφωνα με τους επιτελείς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πρόκειται για μια πολύ δύσκολη περίπτωση, αφού η φωτιά κινείται με πολύ μεγάλη ταχύτητα προς το χωριό Αφράτι και καταβάλλονται προσπάθειες να προστατευθούν κατοικημένες περιοχές. Το 112 στέλνει διαρκώς ηχητικές ειδοποιήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι