Ιταλία: ”Βρυχάται” ξανά η Αίτνα – Προσωρινή διακοπή πτήσεων στη Σικελία

Ιταλία: ''Βρυχάται'' ξανά η Αίτνα - Προσωρινή διακοπή πτήσεων στη Σικελία

Η Αίτνα έχει «ξυπνήσει» εδώ και μερικές εβδομάδες, εκτοξεύοντας καυτή ηφαιστειακή τέφρα και λάβα αρκετές φορές από τις αρχές Ιουλίου. Ππαρολ’ αυτά η ηφαιστειακή τέφρα υποχρέωσε τις ιταλικές Αρχές να διακόψουν προσωρινά τις πτήσεις στην ανατολική Σικελία χθες Κυριακή (4/8).

Η απαγόρευση ήρθε το βράδυ, με τη διεύθυνση του αεροδρομίου να προειδοποιεί για «πιθανές καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων». Την Κυριακή το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας ανέφερε ένα «συντριβάνι λάβας» στην Αίτνα.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια του πλανήτη και το υψηλότερο ηφαίστειο της Ευρώπης με 3.324 μ. υψόμετρο. Αυτή τη φορά το νέφος τέφρας και καπνών προκάλεσε τη διακοπή των προσγειώσεων και απογειώσεων από το αεροδρόμιο της Κατάνια για τρίτη φορά τον τελευταίο μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι δύο φορές τον περασμένο μήνα το αεροδρόμιο σταμάτησε όλες τις πτήσεις, καθώς οι διάδρομοι προσαπογείωσης καλύφθηκαν με τέφρα από τις εκρήξεις της Αίτνας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι