Συνεχίζονται οι μάχες στην Σούτζα του Κουρσκ

Συνεχίζονται οι μάχες στην Σούτζα του Κουρσκ

Συνεχίζονται οι μάχες ανάμεσα σε δυνάμεις της Ουκρανίας και της Ρωσίας στη μεθόριο των δύο κρατών, εκεί όπου η βόρεια ουκρανική επαρχία Σούνι συνορεύει με την ρωσική περιφέρεια Κουρσκ.

«Η επιχείρηση καταστροφής σχηματισμών του στρατού της Ουκρανίας συνεχίζεται», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, διαβεβαιώνοντας ότι «χάρη στο στρατό μας αποτυγχάνουν οι απόπειρες των ουκρανικών δυνάμεων να διεισδύσουν σε βάθος στην περιφέρεια του Κουρσκ».

Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων RIA Novosti και TASS, ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιφέρειας του Κουρσκ ανακοίνωσε ότι η κατάσταση εκεί είναι «σταθερή και υπό έλεγχο και οι ρωσικές δυνάμεις δίνουν μάχες στην περιοχή Σούτζα της περιφέρειας απωθώντας τις ουκρανικές».

Στο Κίεβο, ο σύμβουλος της προεδρίας Μιχαήλο Ποντολιάκ έδωσε άλλη εικόνα, δηλώνοντας ότι «η ουκρανική εισβολή στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο ημέρες, και είναι συνέπεια της ρωσικής επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας».

«Η πρωταρχική αιτία κάθε κλιμάκωσης, κάθε βομβαρδισμού, κάθε στρατιωτικής δράσης μεταξύ άλλων και στις περιφέρειες του Κουρσκ και του Μπελγκορόντ, είναι αποκλειστικά η αναμφισβήτητη επίθεση της Ρωσίας και η εισβολή της στην Ουκρανία που συνεχίζεται εδώ και πάνω από δύο χρόνια», έγραψε ο Ποντολιάκ στο X. Ο Βλάντιμιρ Πουτιν χθες ειχε χαρακτηρίσει απαράδεκτη πρόκληση η Ουκρανια να χτυπήσει αμάχους. Οι Ουκρανοί χθες το μεσημέρι διέταξαν την εκκένωση 26 κοινοτήτων της επαρχίας Σούνι.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τα χαράματα της Τρίτης οι Ουκρανοί φέρονται να αιφνιδίασαν όντως του Ρώσους και να εισέβαλαν στην επικράτεια σε βάθος από 10 έως ίσως και 20 χιλιομέτρων, καταλαμβάνοντας 10-15 κοινότητες που όμως οι περισσότερες, αν όχι όλες, είχαν εκκενωθεί από μηνών.  Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τρόπος να πει έγκυρα κάποιος δημοσιογράφος αν οι Ουκρανοί απωθήθηκαν πλήρως ή αν διατηρούν τις θέσεις τους σε βάθος 20 χιλιομέτρων ή αν έχουν απωθηθεί πολύ, όμως παραμένουν σε ρωσικό έδαφος ίσως σε βάθος 5-10 χιλιομέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, RiaNovosti, tass

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι