Εκρήξεις σε Κουρσκ και Κίεβο

Εκρήξεις σε Κουρσκ και Κίεβο

Τουλάχιστον δεκατρία άτομα τραυματίστηκαν σε πολυκατοικία στην πόλη Κουρσκ, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας της Ρωσίας, από τα συντρίμμια ουκρανικού πυραύλου που αναχαιτίσθηκε. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Κουρσκ, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμανε συναγερμός για αεροπορική επιδρομή και οι ένοικοι της πολυκατοικίας θα απομακρύνονταν, αλλά δεν πρόλαβαν. Παράλληλα, η Ρωσία χτύπησε στο Κίεβο, όπου επίσης σήμανε συναγερμός για αεροπορική επιδρομή.

Δυνάμεις της Μόσχας προσπαθούν για έκτη συναπτή ημέρα να απωθήσουν ουκρανικά στρατεύματα που εισέβαλαν σε μεθοριακές περιοχές της ρωσικής περιφέρειας Κουρσκ. Οι αρχές απομάκρυναν εσπευσμένα δεκάδες χιλιάδες Ρώσους πολίτες από περιοχές που κινδυνεύουν από πυραύλους και drones.

Στο μεταξύ, στη ρωσική πόλη Βορόνεζ, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας, συντρίμμια drone της Ουκρανίας που καταρρίφθηκε προκάλεσαν ζημιές σε κτίριο της δημόσιας διοίκησης και σε εγκατάσταση κοινωφελούς οργανισμού, ανέφερε ο περιφερειάρχης Αλεξάντερ Γκούσεφ μέσω Telegram. «Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί», είπε ο περιφερειάρχης. Το Βορόνεζ απέχει 250 χλμ. από τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα όπου συνεχίζονται οι μάχες.

Η Ρωσία εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο, όπου ενεργοποιήθηκαν συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο. «Μονάδες της αντιαεροπορικής άμυνας επιχειρούν, ο συναγερμός για αεροπορική επιδρομή συνεχίζεται», ανέφερε ο κ. Κλίτσκο μέσω Telegram.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου και του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς άκουσαν τουλάχιστον δύο εκρήξεις και εκτοξεύσεις της αντιαεροπορικής άμυνας.

Νωρίτερα, η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας είχε ανακοινώσει πως τουλάχιστον δυο βαλλιστικοί πύραυλοι κατευθύνονταν στην πόλη. Το Κίεβο, η περιφέρειά του και όλη η ανατολική Ουκρανία —τουλάχιστον πέντε περιφέρειες— τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, ανέφερε η πολεμική αεροπορία. Αργότερα η Ουκρανία ανέφερε δύο νεκρούς στο Κίεβο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι