ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Απανθρακωμένη σωρός σε επιχείρηση στα Βριλήσσια – Η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα

Νύχτα-εφιάλτης για την Αττική – Καίγονται σπίτια και επιχειρήσεις

Λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα βρέθηκε από πυροσβέστες απανθρακωμένη σορός πιθανόν γυναίκας, εντός κτίσματος επαγγελματικής χρήσης στο Πάτημα Βριλησσίων. Φαίνεται πως το άτυχο άτομο δεν κατάφερε να βγει από το κτήριο της επιχείρησης το οποίο κάηκε, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη, βελτίωση παρουσιάζει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές στο Βαρνάβα και επεκτάθηκε στην Βορειοανατολική Αττική, γεγονός που οφείλεται και στην πτώση του ανέμου. Επίσης, ο κ. Βαθρακογιάννης τόνισε ότι έχει διευρυνθεί ο αριθμός των κρατών που έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα της χώρας μας για βοήθεια μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

«Εκτός από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Τσεχία, στο αίτημα ανταποκρίθηκαν ακόμη 3 χώρες που θα διαθέσουν δυνάμεις και συγκεκριμένα: η Σερβία ένα ελικόπτερο καθώς και 35 πυροσβέστες με 10 οχήματα, η Ρουμανία 44 πυροσβέστες με 4 υδροφόρα οχήματα και η Τουρκία δύο αεροσκάφη. Σημειώνεται ότι η Γαλλία πέραν του ενός ελικοπτέρου, θα αποστείλει και 200 πυροσβέστες με 28 υδροφόρα οχήματα» τόνισε.

«Εφιστούμε την προσοχή όλων, δεδομένου ότι οι συνθήκες για την έναρξη πυρκαγιών παραμένουν επικίνδυνες όχι μόνο για αύριο Τρίτη, αλλά και για τις επόμενες ημέρες» κατέληξε κλείνοντας την έκτακτη ενημέρωση.

Η Κύπρος ετοιμάζει πολυμελή αποστολή η οποία θα αναχωρήσει άμεσα για την Αθήνα προκειμένου να συνδράμει στις φωτιές. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ προηγήθηκε, ως είθισται, αίτημα αρωγής από την Αθήνα και η Κύπρος ανταποκρίθηκε άμεσα για να συνδράμει τις προσπάθειες των ελληνικών Αρχών ενάντια στις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Αττική. Με οδηγίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες Πυροσβεστική Υπηρεσία, Πολιτική Άμυνα, Τμήμα Δασών και νοσηλευτές, βρίσκονται σε συντονισμό για την σύσταση αποστολής το συντομότερο δυνατόν.

Η πύρινη λαίλαπα

Η πύρινη λαίλαπα ξεκίνησε την Κυριακή από τον Βαρνάβα και λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά πέρασε προς Καπανδρίτι, Λίμνη Μαραθώνα, Γραμματικό, Σταμάτα και Ροδόπολη. Δεν σταμάτησε όμως εκεί αλλά επεκτάθηκε άμεσα στον Διόνυσο, την Πεντέλη, στα Βριλήσσια, στο Χαλάνδρι, ακόμη και στο Γέρακα. Μια πύρινη λαίλαπα που επεκτείνεται σε μια ακτίνα πάνω από 30 χιλιόμετρα στην βορειοανατολική Αττική. Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες καθώς οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς με αποτέλεσμα να έχουν γίνει στάχτη σπίτια, αυτοκίνητα, επιχειρήσεις, περιουσίες που χρειάστηκαν μια ολόκληρη ζωή για να δημιουργηθούν.

Η φωτιά καίει σπίτια, επιχειρήσεις με τους ανέμους να έχουν πέσει, όμως το θερμικό φορτίο παραμένει υψηλό. Πύρινο μέτωπο καίει στο Άνω Σούλι μεταξύ Γραμματικού και Μαραθώνα. Οι φλόγες φτάνουν τα 15 με 20 μέτρα ενώ στο σημείο βρίσκονται 100 πυροσβέστες με 35 οχήματα.

Απανωτές εκρήξεις ακούστηκαν προηγουμένως στην περιοχή των Βριλησσίων, στο τέρμα της οδού Κλεισθένους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι εκρήξεις οφείλονται φιάλες υγραερίου από κατάστημα στο οποίο έφτασαν οι φλόγες και σκάνε. Στο κατάστημα φέρεται να υπάρχουν και χημικά, χρώματα και μονωτικά.

Η απογευματινή ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Όπως τόνισε το απόγευμα στην έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος: «Οι αναζωπυρώσεις και οι κηλιδώσεις είναι συνεχόμενες, δημιουργούν διαρκώς νέες εστίες και εξαπλώνονται αστραπιαία, υποβοηθούμενες από τους πολύ ισχυρούς ανέμους » τόνισε ο πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, προσθέτοντας ότι «αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις πυρόσβεσης αντιμετωπίζουν μέτωπα σε Νταού Πεντέλης, Παλιά και Νέα Πεντέλη, Μαραθώνα προς Γραμματικό, Διόνυσο και Πάτημα Βριλησσίων, ενώ η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε Αφίδνες και Καλέντζι».

Για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχειρούν 702 πυροσβέστες με 27 ομάδες δασοκομάντος, 199 οχήματα και εθελοντές με τη συνδρομή όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ο κ. Βαθρακογιάννης, ενώ συμπλήρωσε ότι από αέρος επιχειρούν περιοδικά 35 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 17 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 3 για το συντονισμό τους. «Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι, η περίμετρος της πυρκαγιάς είναι μεγάλη και σε πολλές περιπτώσεις, τα εναέρια μέσα δεν είναι διακριτά, λόγω της διασποράς τους, αλλά και των πυκνών καπνών» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι έχουν εκδοθεί 30 μηνύματα από το 112, τα τελευταία για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς, Νέας και Παλιάς Πεντέλης, Πάτημα Χαλανδρίου, Πάτημα Βριλησσίων, Κρασσά ‘Ανω Βριλησσίων καθώς και από Διόνυσο και Καλέντζι Μαραθώνα, προς ασφαλή κατεύθυνση. Ενώ, όπως είπε νωρίτερα εκκενώθηκε προληπτικά το Γενικό Νοσοκομείο Μελισσίων Αμαλία Φλέμινγκ και οι ασθενείς διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος», ενώ αναφέρθηκε και στο αίτημα της χώρας μας, μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για παροχή συνδρομής, από χθες το απόγευμα, προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Ανακοίνωση ΑΔΜΗΕ

Λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στη βορειοανατολική Αττική, έχουν επηρεαστεί σημαντικά κυκλώματα υπερυψηλής τάσης, ενημέρωσε απόψε ο ΑΔΜΗΕ. Ο Διαχειριστής βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κατάσβεση εστιών σε περιοχές όπου διέρχονται γραμμές μεταφοράς, προκειμένου να επανέλθουν το συντομότερο σε λειτουργία.

Παράλληλα, έχει εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία με κατάλληλες ενέργειες μέσω εναλλακτικών κυκλωμάτων και ανακατανομή των μονάδων παραγωγής. Ο ΑΔΜΗΕ τονίζει ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε επιχειρησιακό επίπεδο για τη διατήρηση της ευστάθειας του συστήματος υψηλής και υπερυψηλής τάσης στην περιοχή, εν μέσω εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών. Τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ παραμένουν στο πεδίο των εστιών φωτιάς για άμεση παρέμβαση, όταν αυτό επιτρέπεται από τις συνθήκες.

Τραυματίες και καταστροφή πυροσβεστικών οχημάτων

Στις φλόγες παραδόθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα που επιχειρούσαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς δυτικά του Νέου Βουτζά. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας πυροσβέστης υπέστη ελαφρά εγκαύματα, ενώ οι υπόλοιποι τρεις που επέβαιναν στα οχήματα είναι καλά στην υγεία τους. 31 άτομα έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 31 εισαγωγές στα νοσοκομεία αφορούσαν σε ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα.

Όλες οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ, για δεύτερο 24ωρο, παραμένουν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα ώστε να συνδράμουν σε οποιοδήποτε περιστατικό που χρήζει επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

Όλα τα περιστατικά διεκομίσθηκαν με ασφάλεια σε Υγειονομικούς Σχηματισμούς. Επίσης, σήμερα στις 5:00 το πρωί, 10 διασώστες και 5 ιατροί του ΕΚΑΒ επιχείρησαν στην εκκένωση του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και σε χρονικό διάστημα μίας ώρας διακόμισαν με ασφάλεια 5 διασωληνωμένα παιδιά προς το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» (τα 3 παιδιά) και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Αστεροσκοπείο και Κλειστό

Ασφαλείς είναι πλέον οι εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Πεντέλη, στον λόφο Κουφού, καθώς, έπειτα από την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής, δεν απειλούνται από την πυρκαγιά. Η εικόνα από την κάμερα στον λόφο δείχνει ότι κάηκαν τα δέντρα γύρω από τον θόλο, που ωστόσο φαίνεται να μην έχει υποστεί ζημιά. Νωρίτερα τη Δευτέρα η κατάσταση γύρω από το Αστεροσκοπείο ήταν πολύ δύσκολη και οι εγκαταστάσεις είχαν απειληθεί άμεσα από τα μέτωπα της μεγάλης φωτιάς στην Αττική.

Την ίδια στιγμή, ένα καμμένο κουφάρι έμεινε στη θέση του κλειστού γυμναστηρίου της Νέας Πεντέλης, μετά το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας. Το κλειστό γυμναστήριο- στολίδι της περιοχής και σημείο αναφοράς για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό καταστράφηκε μέσα σε λίγα λεπτά, όταν οι φλόγες έφτασαν στη Νέα Πεντέλη.

Όπως φαίνεται και από τις εικόνες που ακολουθούν οι φλόγες τύλιξαν πρώτα την ξύλινη οροφή του γηπέδου, δεδομένου πως η περιοχή γύρω από το γήπεδο έχει πυκνή βλάστηση, κατά κύριο λόγο αποτελούμενη από πεύκα.

Εκκενώσεις

Σημειώνεται ότι, έως τώρα, έχουν εκδοθεί 26 μηνύματα από το 112. Λίγο πριν τις 9:30 το πρωί στάλθηκε νέο μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους των οικισμών Ντράφι, Διώνη και Δαμάρασι Ραφήνας με την οδηγία να απομακρυνθούν μέσω της Λεωφόρου Μαραθώνος προς Παλλήνη. Στους κατοίκους των ίδιων περιοχών είχε σταλεί μήνυμα από το 112 και στις 05:13 το πρωί για να απομακρυνθούν προς τη Λεωφόρο Μαραθώνος. Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, στάλθηκε στις 04:52 από το 112 μήνυμα για ενημέρωση των κατοίκων στους οικισμούς Παλιά και Νέα Πεντέλη, Μελίσσια, Πολιτεία Εκάλη, Ντράφι και Νέα Ερυθραία, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα.

Στις 05:10 εκδόθηκε νέο μήνυμα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Νέα Πεντέλη προς Μελίσσια και από Παλιά Πεντέλη προς Βριλήσσια, για τον κίνδυνο να επεκταθεί η φωτιά. Στις 05:13 για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Ντράφι, Διώνη και Δαμάρασι Ραφήνας προς Λεωφόρο Μαραθώνα, ενώ στις 05:40 για την απομάκρυνση κατοίκων από τους οικισμούς Νταού Πεντέλης και Άγιο Σπυρίδωνα προς Ραφήνα.

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση εστάλη στις 12:15 στο Σουφάνι Μαραθώνος. Μήνυμα 112 για Νέα και Παλαιά Πεντέλη, Πάτημα Χαλανδρίου και Πάτημα Βριλησσίων εστάλη στις 14:00. Στις 15:00 δόθηκε εντολή για εκκένωση του Νοσοκομείου Φλέμινγκ. Επίσης, λίγο μετά τις 3 εστάλη 112 για εκκένωση της περιοχής Κρασά Άνω Βριλησσίων για κεντρικά Βριλήσσια και Χαλάνδρι, ενώ 112 εστάλη και στους κατοίκους του Διόνυσου ώστε να κατευθυνθούν προς Κηφισιά. Λίγο πριν τις 17:00 δόθηκε επίσης εντολή εκκένωσης της περιοχής Καλέτζι Μαραθώνα.

«Πάρα πολύ άσχημη κατάσταση»

«Για πάρα πολύ άσχημη κατάσταση» έκανε λόγο o δήμαρχος Βριλησσίων, Γιάννης Πισιμίσης, σημειώνοντας ότι η φωτιά έχει προχωρήσει στο ρέμα Βριλησσού από την ανατολική πλευρά της πόλης, από την οδό Καλαβρύτων, η οποία χωρίζει τα Ανω Βριλήσσια από την περιοχή Κρασά.

Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι πύρινες φλόγες ξεπηδούν ανάμεσα σε σπίτια στις οδούς Παπαφλέσσα και Σεβαστιανού τονίζοντας ότι η φωτιά βρίσκεται σε τρεις πλευρές στην πόλη.

Εκκενώθηκε το Παίδων Πεντέλης και το 414

Στις 05:45 ενημερώθηκαν επίσης οι κάτοικοι στην περιοχή της Ανθούσας να είναι σε ετοιμότητα. Επίσης, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, εκκενώνονται τα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης και 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα στην πυρκαγιά στην Αττική επιχειρούν 685 πυροσβέστες, 27 ομάδες δασοκομαντος, 177 οχήματα και 33 εναέρια (16 αεροσκάφη και 17 ελικόπτερα).

Ο πύραρχος Βαθρακογιάννης τόνισε ότι οι άνεμοι κατά τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν ισχυροί, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις. «Δυστυχώς η έντασή τους αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση οι πολίτες των περιοχών που εξελίσσεται η πυρκαγιά να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών» κατέληξε.

Η πορεία της πύρινης λαίλαπας

Οι κάτοικοι του Μαραθώνα, όπου νωρίτερα έστελναν κόσμο από άλλες περιοχές προς εκκένωση, έλαβαν ειδοποίηση λίγο μετά τις 10:40 το βράδυ να απομακρυνθούν προς Νέα Μάκρη, ενώ εντολή εκκένωσης έλαβαν και στον Διόνυσο λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

«Είναι μια βιβλική καταστροφή, έχουμε ένα τεράστιο μέτωπο. Οι άνεμοι δεν έχουν κοπάσει καθόλου. Στο σημείο βρίσκονται μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής και εθελοντές που κάνουν υπεράνθρωπο αγώνας αλλά είναι κάτι πέραν των δυνατοτήτων μας. Έχει εκκενωθεί ο Μαραθώνας. Η φωτιά έχει φτάσει πάνω από το Μαραθώνα», δήλωσε ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας,στο ΕΡΤNews.

Μέχρι τις 9 το βράδυ είχαν εκδοθεί 10 ειδοποιήσεις μέσω της υπηρεσίας του 112 για να εκκενωθούν οι περιοχές: Βαρνάβας, Μοναστήρι Παναγιάς, Βόθωνας – Καλέντζι,Πουρίθι, Σταμάτα, Μικροχώρι Ωρωπού, Γραμματικό, Ροδόπολη και Αμυγδαλέζα Σταμάτας. Λίγο μετά τις 10 ειδοποιήθηκαν όσοι βρίσκονται στον Μαραθώνα και στις 11:30 το βράδυ όσοι βρίσκονται στην περιοχή Ραπεντώσα καλούνται να απομακρυνθούν προς Δροσιά και Κηφισιά μέσω Λ. Διονύσου. Λίγα λεπτά μετά, στις 11:42 έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν όσοι βρίσκονταν στην κοινότητα Διονύσου προς Δροσιά και Κηφισιά μέσω Λ. Διονύσου.

Όπως μέτεδωσε η ΕΡΤ εκκενώθηκε κατασκήνωση στο Γραμματικό. Λίγο μετά τις 9 το βράδυ τετρακόσια παιδιά είχαν ήδη μεταφερθεί στο κωπηλατοδρόμιο Μαραθώνα για να τα παραλάβουν οι γονείς τους.

Ανοιχτό το ΟΑΚΑ για τη φιλοξενία κατοίκων

Το απόγευμα, ο περιφερειάρχης Αττικής Ν. Χαρδαλιάς επικοινώνησε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, προκειμένου να ανοίξουν οι χώροι του σταδίου, ώστε να υποδεχτούν πολίτες των πυρόπληκτων περιοχών που εκκενώνονται από την Πυροσβεστική. Κατόπιν αυτής της πρωτοβουλίας του περιφερειάρχη, οι χώροι του ΟΑΚΑ θα παραμείνουν ανοιχτοί και σε ετοιμότητα για όσο διαρκέσει ο υψηλός δείκτης επικινδυνότητας για την Αττική, προσφέροντας προστασία και ανακούφιση στους πληγέντες. Η είσοδος γίνεται από τη λεωφόρο Σπύρου Λούη 1, στο Μαρούσι, από την Πύλη Α, η οποία οδηγεί απευθείας στο Κεντρικό Ολυμπιακό Στάδιο.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, επικουρικά των παροχών από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (περιφέρεια και δήμοι) λειτουργεί ειδική πλατφόρμα για την προσωρινή διαμονή πληγέντων από την πυρκαγιά που ξέσπασε χτες στην Αττική, την οποία δημιούργησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί στην πλατφόρμα https://emergencypoint.azurewebsites.net/Application/NewAppl?evId=0170f75b-3f01-45ca-8e6e-727849dcdba4. Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το 213 2047893.

Τουλάχιστον πέντε πολίτες έχουν μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ νωρίτερα εγκλωβίστηκαν πολίτες και χρειάστηκε η συνδρομή της αστυνομίας για να απομακρυνθούν. Σύμφωνα με την ΕΡΤ έγιναν τουλάχιστον 80 απεγκλωβισμοί με τη βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ.

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την αστυνομία λόγω της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική πραγματοποιούνται εκτροπές κυκλοφορίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, τα κυριότερα μέτωπα αυτήν την ώρα είναι τα εξής:

– Μετά τη λίμνη του Μαραθώνα με κατεύθυνση προς τις Αφίδνες.

– Από το Γραμματικό προς τον Μαραθώνα.

-Από τις κορυφές της Πεντέλης με κατεύθυνση προς το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 414.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει το μέτωπο στη Νέα Μάκρη, ενώ, όπως τόνισε νωρίτερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, βελτιωμένη είναι η εικόνα σε Διόνυσο, Βαρνάβα και Μικροχώρι.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, από χθες το βράδυ έως σήμερα αστυνομικοί που συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής έχουν προχωρήσει σε πάνω από 250 απεγκλωβισμούς ατόμων από τις πληγείσες περιοχές της Αττικής. Ειδικότερα, επιχειρούν 380 αστυνομικοί με 77 οχήματα, 36 δίκυκλα, 3 λεωφορεία και 4 βαν.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω της πυρκαγιάς πραγματοποιείται εκτροπή της κυκλοφορίας στους εξής δρόμους:

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την αστυνομία, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην Αττική, πραγματοποιούνται εκτροπές κυκλοφορίας στους εξής δρόμους:

1) Είσοδος οικισμού Βαρνάβα.

2) Λεωφόρος Μαραθώνος, από την οδό Μ. Αλεξάνδρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη λίμνη Μαραθώνα.

3) Μαντά και Καπανδριτίου στο ρεύμα προς Βαρνάβα.

4) Έξοδος χωριού Γραμματικού.

5) Λεωφόρος Μαραθώνος και Αναπαύσεως.

6) Λεωφόρος Μαραθώνος και Εχετλού.

7) Λεωφόρος Διονύσου και Αγ. Ιωάννου.

8) Κόμβος Αγ. Στεφάνου.

9) Λεωφόρος Διονύσου και Δημοκρατίας.

10) Βασιλέως Γεωργίου Β’ και Ιπποκράτους.

11) Κλεισθένους και Αναπαύσεως.

12) Πεντέλης και Αναπαύσεως.

13) Πλατεία Παλαιάς Πεντέλης.

14) Ελαιώνων και λεωφόρο Μαραθώνος.

15) Ελ. Βενιζέλου και λεωφόρο Μαραθώνος.

16) Κύπρου και λεωφόρο Μαραθώνος.

17) Χρ. Αδαμοπούλου και λεωφόρο Μαραθώνος.

18) Λεωφόρος Διονύσου και λεωφόρος Μαραθώνος.

19) Ξενίας και Αγ. Παντελεήμονος.

20) Λ. Διονύσου στο ύψος του γηπέδου Διονύσου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Διόνυσο.

21) Μιαούλη και Κολοκοτρώνη.

22) Σουλίου και Δημοκρατίας.

23) Σουλίου και λεωφόρος Μαραθώνος.

24) Λεωφόρος Μαραθώνος και Δημοκρατίας.

25) Λεωφόρος Μαραθώνος και Φλέμινγκ.

26)Λεωφόρος Μαραθώνος και Αττική Οδός.

27) Λεωφόρος Μαραθώνος και Σταυρός.

28) Πλατεία Σταμάτας και Μ. Αλεξάνδρου.

29)Ανθούσας και Ιάσωνος.

30) Λεωφόρος Μαραθώνος και Αρτέμιδος.

31) Λεωφόρος Διονύσου και Αρτέμιδος -κλειστή η Αρτέμιδος.

32) Λάμπη Σουβαλιώτη έμπροσθεν καφετέρειας «Παλιάτσος».

33) Ελ. Βενιζέλου έμπροσθεν Ιεράς Μονής Πεντέλης.

34)Τσαλδάρη και Σωκράτους.

35)Λεωφόρος Μαραθώνος και Σπάτων.

36) Πλατεία Γραμματικού.

37) Μεγαρίδος και Αρτέμιδος.

Προβλέψεις για ανέμους 7 και ριπές πάνω από 8 μποφόρ από το μεσημέρι

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV Κλέαρχο Μαρουσάκη η ένταση των ανέμων ξεκίνησε στα επίπεδα των 5-6 μποφόρ λίγο πριν τις 6 το πρωί και μέχρι τις 9 θα φτάνουν ακόμα και τα 7 μποφόρ με βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους. Οι πιο δύσκολες ώρες σε επίπεδο ανέμων αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 11 το πρωί.

Όπως είπε ο κ. Μαρουσάκης «στο διάστημα 12:00-15:00 εκτιμούμε ότι θα έχουμε τα μέγιστα σε 7 μποφόρ και ριπές που μπορεί να ξεπερνούν και τα 8 μποφόρ γιατί μιλάμε για ορεινές εκτάσεις». Κατά τον ίδιο, τέλος, η εικόνα αυτή θα συνεχιστεί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι