1.239 πληγέντα κτίρια εντοπίζει στην καμένη Αττική το σύστημα Κοπέρνικος

1.239 πληγέντα κτίρια εντοπίζει στην καμένη Αττική το σύστημα Κοπέρνικος

Ενας νέος χάρτης που δημοσιεύτηκε από το Copernicus δείχνει τη συνολική καταγραφή της  καταστροφής που άφησε πίσω η φωτιά στη βορειανατολική Αττική.

Διαπιστώνεται ότι από τις 15 Αυγούστου έχει εντοπιστεί συνολικά καμένη έκταση 10.413 εκταρίων και 1.238 πληγέντα κτίρια.

Η πρώτη αναφορά του συστήματος στις 11 Αυγούστου, ανέφερε:«Περίπου στις 12:00 πυρκαγιά έπληξε την περιοχή της Αττικής, κοντά στο χωριό Βαρνάβας. Χιλιάδες κάτοικοι απομακρύνονται από τα σπίτια τους, με ορισμένες φλόγες να εκτοξεύονται σε ύψος 25 μέτρων. Ο ιστορικός τόπος του Μαραθώνα είναι μεταξύ των περιοχών όπου οι κάτοικοι μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Σπίτια και ιδιοκτησίες στην κοντινή πόλη Βαρνάβας καίγονται, σύμφωνα με την πυροσβεστική».

Στις 12 Αυγούστου του πρωί ανέφερε: «Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας – Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών ενεργοποίησε την υπηρεσία Copernicus EMS Rapid Mapping για να καλύψει το συμβάν πυρκαγιάς που πλήττει την Περιφέρεια Αττικής. Ζητήθηκε από το Copernicus EMS Rapid Mapping να παράσχει αρχική χονδρική εκτίμηση, χαρτογράφηση έκτακτης ανάγκης για την έκταση της πυρκαγιάς και την εκτίμηση των ζημιών.

Στις 15 Αυγούστου το βράδυ ανέφερε: «Ανάλυση της εικόνας GeoEye-1 (0,5 m) που αποκτήθηκε στις 15/08 στις 08:41 UTC πάνω από Varnavas. Διαπιστώνεται ότι από τις 15 Αυγούστου έχει εντοπιστεί συνολικά καμένη έκταση 10.413 εκταρίων και 1.238 πληγέντα κτίρια». Επισης εκτιμά ότι επηρεάστηκαν δυσμενώς πάνω από 4.100 άτομα. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την αναφορά εδώ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι