Μαίνεται η πυρκαγιά στην Ικαρία – Σε ετοιμότητα το Λιμενικό

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Ικαρία – Σε ετοιμότητα το Λιμενικό

Δύσκολη νύχτα για το νησί.

Δύσκολη η νύχτα για τους Φούρνους Ικαρίας καθώς η πυρκαγιλα που ξέσπασε γύρω στις 14.00 το μεσημέρι στην περιοχή Σκάφη στο Καμάρι, συνεχίζει να καίει.

Τα εναέρια μέσα βοήθησαν, με στοχευμένες ρίψεις, αλλά δεν ήταν αρκετά καθώς οι άνεμοι πνέουν πολύ ισχυροί. Θα συνεχίσουν με το πρώτο φως της ημέρας. Οι επίγειες δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και σύμφωνα με το ikariaki.gr, θα ενισχυθούν.

Η πυρκαγιά είναι σε χαμηλή βλάστηση στο Καμάρι του δήμου Φούρνων Κορσεών. Πυροσβεστικές δυνάμεις μετέβησαν στο νησί, ακτοπλοϊκώς, από τη Σάμο και άλλα νησιά. Στο σημείο λοιπόν, επιχειρούν 18 πυροσβέστες, ενώ 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο έκαναν ρίψεις μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας. Υπενθυμίζεται πως στην αρχή επιχειρούσαν εθελοντές και ένα ελικόπτερο.

Φωτιά στους Φούρνους: Επεκτείνεται το μέτωπο – Δύσκολη η νύχτα

Επίσης, σύμφωνα με το ikarianews.gr, η φωτιά προκάλεσε γενική διακοπή ρεύματος στο νησί.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 14:00 χτύπησε και το 112 και έγραφε: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Καμάρι, απομακρυνθείτε προς Φούρνους».

Σε ετοιμότητα είναι δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και αλιευτικά σκάφη. Νωρίτερα, μεταφέρθηκαν από το Καμάρι στην περιοχή Αγίου Μηνά 16 άτομα με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και τρία άτομα με ιδιωτικό σκάφος. Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Πηγή: protothema.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι