Ο Μαρινάκης για την ελληνική παρουσία στη γιορτή των Τούρκων για την καταστροφή της Σμύρνης

Ευθύνονται και οι Μικρασιάτες για την τραγωδία του 1922; Γιώργος Καρακατσάνης

Ερωτηθείς για την παρουσία Έλληνα στρατιωτικού στην τουρκική γιορτή για την νίκη τους επί των Ελλήνων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τα σχετικά δημοσιεύματα “επικίνδυνη ατζέντα”.

Υποστήριξε ότι τα προηγούμενα χρόνια πήγαινε πάντα κάποιος εκπρόσωπος στην πρεσβεία στην Άγκυρα, καθώς δεν επρόκειτο για γιορτή για την καταστροφή της Σμύρνης, αλλά για γιορτή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εν γένει. «Δεν είναι η πρώτη φορά που εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεών μας πηγαίνει σε τέτοια εκδήλωση. Συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια. Εξάλλου αντίστοιχα κατά τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου στις 25 Μαρτίου του 2024 παραβρέθηκε στην πρεσβεία μας στην Άγκυρα πολλαπλή τουρκική εκπροσώπηση. Άνθρακας ο θησαυρός και άλλη μια απόπειρα να φανεί η κυβέρνηση επιζήμια για τα εθνικά μας ζητήματα πέφτει στο κενό», είπε.

Ανεξαρτήτως των δηλώσεων Μαρινάκη πάντως, δεν πρόκειται εν γένει για εορτασμό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς η εορτή και αργία λέγεται “Ημέρα της Νίκης” και αφορά στη νίκη εναντίον των Ελλήνων και όπως είπαν οι ίδιοι οι Τούρκοι στις εκδηλώσεις για την εορτή τους, «γιορτάζουμε την απελευθέρωση της Σμύρνης από τις ελληνικές κατοχικές δυνάμεις». Φέτος εορτάσθηκε για πρώτη φορά με παρουσία Έλληνα υποστράτηγου!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx