Σε θέση κλειδί στην κυβέρνησή του θέλει τον Έλον Μασκ ο Τραμπ

Ο Μασκ στηρίζει Τραμπ - Θα δίνει 45 εκατ. δολάρια το μήνα για την υποστήριξή του

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι αν επανεκλεγεί πρόεδρος θα συγκροτήσει μια επιτροπή αξιολόγησης και ελέγχου του κυβερνητικού έργου, προσθέτοντας πως ο Έλον Μασκ, που είχε εισηγηθεί την ίδρυσή της, συμφώνησε να τεθεί επικεφαλής της.

Ο Τραμπ έκανε την ανακοίνωση αυτή σε ομιλία που παραχωρεί σε κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων στη Νέα Υόρκη. Η Wall Street Journal είχε δημοσιεύσει πρώτη, νωρίτερα σήμερα, ότι ο Τραμπ θα στήριζε δημόσια τη συγκρότηση μιας τέτοιας επιτροπής που θα ελέγχει την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου. Σήμερα, ωστόσο, ήταν η πρώτη φορά που υποστήριξε δημόσια την ιδέα, την οποία έχει προτείνει ο Μασκ, μεγάλος χορηγός και υποστηρικτής του Τραμπ.

Η επιτροπή θα διενεργεί «έναν πλήρη οικονομικό έλεγχο και έλεγχο απόδοσης ολόκληρης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης» και θα κάνει «συστάσεις για δραστικές μεταρρυθμιστές», σύμφωνα με την Wall Street Journal, που παρακολούθησε την σχετική ομιλία του Τραμπ. Ο Μασκ είχε επαναλάβει νωρίτερα σήμερα ότι είναι ανοιχτός στο να είναι μέλος αυτής της επιτροπής. «Ανυπομονώ να υπηρετήσω την Αμερική αν παρουσιαστεί η ευκαιρία», έγραψε ο Μασκ στο X.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx