Μετά την αύξηση, καταγράφηκε μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας

Αirbnb: Μεταστροφή των ιδιοκτητών στους Έλληνες ενοικιαστές με τιμές τουρίστα, Όλγα Μαύρου

Μείωση 12% στον όγκο της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας καταγράφηκε τον Ιούνιο εφέτος, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Κατά τον Ιούνιο εκδόθηκαν 2.390 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 467.474 m2 επιφάνειας και 2.067.497 m3 όγκου. Αυτός ο αριθμός δείχνει μείωση κατά 1,4% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 5,6% στην επιφάνεια και κατά 12% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023.

Κατά το α’ εξάμηνο, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα είχε εμφανίσει συνολικά αύξηση κατά 21,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 23,8% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 15,7% στον όγκο, σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουνίου 2023.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx