ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μητσοτάκης σε Σαμαρά-Καραμανλή για τα 50 χρόνια της ΝΔ – Τι σκέπτονται οι δύο

Μητσοτάκης σε Σαμαρά-Καραμανλή για τα 50 χρόνια της ΝΔ – Τι σκέπτονται οι δύο

Την εντύπωση ότι η ΝΔ “είναι μία αγαπημένη οικογένεια” θέλει να δώσει το Μέγαρο Μαξίμου καλώντας τους δύο πρώην πρωθυπουργούς στο street party έξω από τη Ρηγίλλης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε προσωπικά στον Κώστα Καραμανλή και στον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να τους προσκαλέσει στην γιορτή για τα 50 χρόνια της ΝΔ που θα γίνει την Παρασκευή το απόγευμα έξω από την ιστορική έδρα της οδού Ρηγίλλης.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον μέχρι το τηλεφώνημα οι δύο πρώην δεν είχαν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους. Το ενδεχόμενο να χειροκροτούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μία γιορτή στον δρόμο για να δείξουν ότι “όλα πάνε καλά” στη ΝΔ μάλλον δεν τους ενθουσιάζει. Το κλίμα από το περιβάλλον και των δύο, τουλάχιστον μέχρι το τηλεφώνημα,  ήταν αρνητικό. Με την προσωπική πρόσκληση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να τους πείσει ή απλώς να επιχείρησε να τους εκθέσει στην περίπτωση που αρνηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες το τηλεφώνημα στον Αντώνη Σαμαρά ήταν εξαιρετικά σύντομο και τυπικό εώς ψυχρό. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει αποφασίσει ακόμη να πάει. Σιγή υπάρχει και από το περιβάλλον Καραμανλή δίχως διαρροή ότι θα πάει ή ότι δεν θα πάει.

Το κλίμα μόνο καλό δεν είναι στο εσωτερικό της ΝΔ, μετά την ερώτηση των 11 βουλευτών της ΝΔ και την διαγραφή του Μάριου Σαλμά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με κινήσεις αβρότητας επιχειρεί να προσεγγίσει τους βουλευτές του, ώστε σε κάθε περίπτωση να μετριάσει τις εκφράσεις δυσαρέσκειάς τους απέναντι σε πλευρές της ασκούμενης πολιτικής. Το προγραμματισμένο πάντως για σήμερα “τσάι και συμπάθεια” στο Μέγαρο Μαξίμου αναβλήθηκε για τις επόμενες εβδομάδες αφού προετοιμάζεται η γιορτή της Παρασκευής.

Στο ίδιο πλαίσιο της βελτίωσης του κλίματος, συναντήσεις και γεύματα με τους βουλευτές έχουν ξεκινήσει και οι υπουργοί. Επιπλέον τόσο οι υπουργοί όσο και οι βουλευτές έχουν αρχίσει πια και σηκώνουν τα τηλέφωνα και ανταποκρίνονται στα αιτήματά τους. Ακόμη κι έτσι όμως οι βουλευτές προειδοποιούν ότι η κίνηση των 11 θα έχει συνέχεια. Οι βουλευτές λένε ότι καλή είναι η ευγένεια και ότι τους “θυμήθηκε η κυβέρνηση”, ωστόσο προσθέτουν ότι το πρόβλημά τους δεν είναι προσωπικό και ότι εκφράζουν την αγωνία τους για την πορεία της κυβέρνησης αλλά και της παράταξης με την ηγεσία Μητσοτάκη.

Το στίγμα των προθέσεων των βουλευτών έδωσε χθες ο Νικήτας Κακλαμάνης εξηγώντας την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια: «Ήταν ταυτοτικό και ιδεολογικό το ζήτημα και δεν ήταν θέμα να ανατρέψουμε την κυβέρνηση. Ήταν να ξυπνήσουμε την κυβέρνηση και να δει για συγκεκριμένα κοινωνικά θέματα την παρέμβαση που πρέπει να κάνει ή ακόμη και διορθωτικές νομοθετικές κινήσεις. Αυτός ήταν ο στόχος. Είπαμε ότι είναι η πρώτη αλλά δεν θα είναι η τελευταία».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx