Βαρθολομαίος: Μακάρι να εορτάζεται ταυτόχρονα το Πάσχα Ανατολικών και Δυτικών

Στη Χίο σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος πρότεινε να γίνεται πλέον κοινός ο εορτασμός του Πάσχα, από την Ορθόδοξη και την Καθολική εκκλησία. Η πρόταση προς το Βατικανό συμπίπτει με τον εορτασμό των 1.700 χρόνων από την πρώτη Οικουμενική Σύνοδο.

Ο κοινός εορτασμός της μεγάλης γιορτής του Χριστιανισμού σε ανάμνηση της Ανάστασης του Ιησού Χριστού θα γίνει ούτως ή άλλως ταυτόχρονα το 2025 όπως έγινε και το 2017, οπότε και είχαν συμπέσει οι ημερομηνίες. «Ωστόσο, ευχής έργον είναι να καθιερωθεί πλέον ο από κοινού εορτασμός του», αναφέρει ανακοίνωση του Πατριαρχείου, προσθέτοντας όμως «συµφώνως πρός τό Πασχάλιον τῆς καθ᾽ ἡµᾶς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας»

Σε επίσημο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Ιεραρχία του Πατριαρχείου αναφέρονται τα εξής: «Ἐν τῷ πνεύµατι τούτῳ, ἐκφράζεται ὁµοθυµαδόν ἡ εὐχή ὁ κοινός ἑορτασµός τοῦ Πάσχα κατά τό ἑπόµενον ἔτος ὑπό τῆς Ἀνατολικῆς καί Δυτικῆς Χριστιανοσύνης, νά µή ἀποτελέσῃ µίαν εὐτυχῆ ἁπλῶς σύµπτωσιν, ἀλλά τήν ἀπαρχήν τῆς καθιερώσεως κοινῆς ἡµεροµηνίας διά τόν ἑορτασµόν του κατ᾽ ἔτος, συµφώνως πρός τό Πασχάλιον τῆς καθ᾽ ἡµᾶς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας». Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά τη λήξη των εργασιών της Σύναξης της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx