Λίβανος: Ανθρωπιστική αερογέφυρα ξεκινά η Ευρωπαϊκή Ένωση

Λίβανος: Ανθρωπιστική αερογέφυρα ξεκινά η Ευρωπαϊκή Ένωση
epaselect epa11643305 UAE Air Force C-17 Globemaster III military transport aircraft carrying medicines and medical supplies provided by the United Arab Emirates at Beirut airport, in Beirut, Lebanon, 05 October 2024. Lebanese Minister of Health, Firas Abiad, announced on 04 October, that nearly 2,000 people have been killed and more than 9,300 others have been injured in Lebanon since the beginning of the Hezbollah-Israeli conflict. According to the Director-General of the World Health Organization (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, the health system's capacity in Lebanon is 'deteriorating', with 28 health workers killed as of 03 October. EPA/STRINGER

“Ανθρωπιστική αερογέφυρα” ξεκινά από σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση προς τον Λίβανο. Η πρώτη από τις τρεις προγραμματισμένες πτήσεις, με αφετηρία το Μπρίντιζι (Ιταλία) και το Ντουμπάι (ΗΑΕ), προσγειώνεται στην Βηρυττό στις 11 του μηνός.

Οι πτήσεις θα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων ειδών υγιεινής, κουβέρτες και κιτ καταφυγίου έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, βοήθεια από την Ισπανία, τη Σλοβακία, την Πολωνία, τη Γαλλία και το Βέλγιο παραδίδεται στη Βηρυτό από την περασμένη εβδομάδα, ενώ περαιτέρω βοήθεια από την Ελλάδα θα μεταφερθεί τις επόμενες ημέρες. Η Επιτροπή χρηματοδοτεί το κόστος μεταφοράς αυτών των παραδόσεων και διασφαλίζει τον ομαλό συντονισμό.

Οι προμήθειες που δωρίζονται από τα κράτη-μέλη περιλαμβάνουν φάρμακα και ιατρικά είδη που είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσουν τους ανθρώπους στον Λίβαν, οπι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε επείγουσα υγειονομική περίθαλψη, ιδίως για όσους έχουν εκτοπιστεί με τη βία.

Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της ΕΕ παραμένει σε στενή επαφή με τα κράτη-μέλη και τους ανθρωπιστικούς εταίρους για την κινητοποίηση περαιτέρω προσφορών.

Αυτή η βοήθεια έρχεται πέραν της ανθρωπιστικής βοήθειας περίπου 104.000.000 ευρώ της ΕΕ που διατέθηκε για τον Λίβανο εφέτος, συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατων παροχών έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx