ΟΙΚΙΑΚΑ

Πώς να καθαρίζετε ανοξείδωτες επιφάνειες

Πως να καθαρίζετε ανοξείδωτες επιφάνειες, Σοφία Κροκιδά

Την πρώτη μέρα που έρχονται στο σπίτι σας ανοξείδωτες συσκευές ή επιφάνειες γυαλίζει υπέροχα και “φωτίζει” την κουζίνα σας. Σύντομα όμως, αρχίζει να χάνει τη λάμψη της. Το μόνο που φαίνεται είναι οι δαχτυλιές, τα “νερά” και οι λεκέδες. Ευτυχώς, υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να κάνετε καθετί ανοξείδωτο να δείχνει σαν καινούριο, όσο παλιό και αν είναι.

Αντίθετα από άλλες επιφάνειες, το ανοξείδωτο ατσάλι είναι πολύ εύκολο να καθαριστεί. Απλώς σκουπίστε τους λεκέδες ή τις δαχτυλιές με ένα ειδικό καθαριστικό αποκλειστικά για ανοξείδωτες επιφάνειες. Ιδανικά ξεκινήστε βάζοντας λίγο από το ειδικό καθαριστικό πάνω σε βαμβακερό πανί και σκουπίστε στην κατεύθυνση της υφής. Αν ο λεκές επιμένει, τρίψτε προσεκτικά ανά μικρά τμήματα.

Τι να αποφεύγουμε στις ανοξείδωτες επιφάνειες

Αποφύγετε τις σκόνες καθαρισμού, τη χλωρίνη και την αμμωνία καθώς μπορεί να καταστρέψουν ανεπανόρθωτα την επιφάνεια. Αν δεν έχουμε ειδικό προϊόν για ανοξείδωτα (έτοιμο καθαριστικό), μπορείτε πολύ εύκολα να δημιουργήσετε το δικό σας με απλά υλικά σαν μια εύκολη λύση.

Υγρό πιάτων

Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων με 1/4 της κούπας καυτό νερό βρύσης. Με ένα βαμβακερό πανί τρίψτε τους λεκέδες και ύστερα ξεπλύνετε με καθαρό ζεστό νερό. Στη συνέχεια στεγνώστε απευθείας με ένα καθαρό πανί.

Ορυκτέλαιο

Απλώστε μια ελαφριά στρώση και τρίψτε καλά.

Καθαριστικό τζαμιών

Ψεκάστε ένα στεγνό πανί με αμμωνία και καθαριστικό τζαμιών χωρίς ξίδι και στη συνέχεια σκουπίστε την επιφάνεια.

Τι πρέπει να προσέχουμε

Ό,τι και να χρησιμοποιήσετε, να θυμάστε ότι πρέπει πάντα να καθαρίζετε τις ανοξείδωτες επιφάνειες με τη φορά του λεκέ. Για έξτρα γυαλάδα, χρησιμοποιήστε αρκετό καθαριστικό πάνω στον λεκέ. Αν θέλετε να επαναφέρετε τη γυαλάδα στην επιφάνεια, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικά καθαριστικά για αυτόν τον σκοπό. Επιπλέον, δοκιμάστε ένα προϊόν που προστατεύει από τους λεκέδες και τις δαχτυλιές. Έτσι δεν θα χρειάζεται να καθαρίζετε τόσο συχνά.


 

Σε συνεργασία με το womanidol 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx