Μεγάλη αναστάτωση στις ινδικές αεροπορικές εταιρείες από φάρσες για βόμβες

Πυροβολισμοί με τραυματία στη Γλυφάδα

Δεκάδες απειλές για επιθέσεις με βομβιστικούς μηχανισμούς δέχθηκαν αυτήν την εβδομάδα πτήσεις που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν ινδικές αεροπορικές εταιρείες στην Ινδία και στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν εκτροπές πτήσεων και ακόμα και παρέμβαση μαχητικών αεροσκαφών. Οι απειλές συνεχίστηκαν και σήμερα.

Όλες οι πτήσεις προσγειώθηκαν χωρίς πρόβλημα, ωστόσο το κύμα απειλών προκάλεσε χάος και αποστολή μαχητικών αεροσκαφών, προκειμένου να συνοδεύσουν τα αεροπλάνα, ιδίως στον εναέριο χώρο της Μεγάλης Βρετανίας και της Σιγκαπούρης. «Πολύ αυστηρά μέτρα» θα ληφθούν, προειδοποίησε η ινδική κυβέρνηση και οι αρχές πολιτικής αεροπορίας.

Το Νέο Δελχί δεν διευκρίνισε πόσες απειλές έγιναν την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο η εφημερίδα Times of India και το τηλεοπτικό δίκτυο News18 έκαναν λόγο για τουλάχιστον 70 συναγερμούς για βόμβες σε βάρος διεθνών πτήσεων από την 13η Οκτωβρίου και μετά. Μόνον χθες, Σάββατο, σήμαναν 30 συναγερμοί και σήμερα άλλοι 20 νέες. Η ινδική αεροπορική εταιρεία IndiGo επιβεβαίωσε πως σήμανε συναγερμός για έξι πτήσεις της σήμερα.

«Η ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων μας αποτελεί προτεραιότητα», δήλωσε η εταιρεία σε ένα δελτίο Τύπου, επισημαίνοντας πως θα λάβει «κάθε αναγκαίο μέτρο προφύλαξης σε συνεργασία με τις αρχές». Για το θέμα αυτό έγινε μία σύλληψη και μάλιστα ανηλίκου, όμως οι απειλές συνεχίστηκαν και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι πρόκειται για πιτσιρικάδες φαρσέρ.

«Όλοι οι υπεύθυνοι για την αναστάτωση θα ταυτοποιηθούν και θα ασκηθούν σε βάρος του διώξεις», δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας Ραμ Μοχάν Ναϊντού, μετά τη σύλληψη της Τετάρτης. Στην πλατφόρμα Χ, ένας ανώνυμος λογαριασμός ανεστάλη όταν ανήρτησε απειλητικό κείμενο για 40 πτήσεις σύμφωνα με την εφημερίδα Indian Express. Οι απειλές διατυπώνονταν σε βάρος εταιρειών ινδικών αλλά και διεθνών. «Βόμβες έχουν τοποθετηθεί στο αεροσκάφος… Κανείς δεν θα βγει ζωντανός. Σπεύστε να απομακρυνθείτε», ἐγραφε η ανάρτηση στο Χ /Τwitter στον λογαριασμό που ανεστάλη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx