Πως να φτιάξετε γρήγορα πεντανόστιμες μπρουσκέτες
24/04/2025
Πολλές φορές θέλουμε να φτιάξουμε κάτι γρήγορο με απλά υλικά, που να προσφέρει ταυτόχρονα την απόλαυση ενός χορταστικού εδέσματος. Τα bruschetta αποτελούν μια ακαταμάχητη λύση, ειδικά όταν πρόκειται να προσφέρουμε σε φίλους ένα έδεσμα με συνοδεία κρασιού.
Παρόλο που στο πάνθεον της ιταλικής γαστρονομίας τα bruschetta περιλαμβάνουν τεράστια γκάμα γευστικών συνδυασμών, στην περίπτωσή μας θα ξεκινήσουμε με την απλούστερη και ίσως κλασικότερη συνταγή όλων: bruschetta με μοτσαρέλα, ντομάτα, ελιά και ρόκα.
Ένας ισορροπημένος συνδυασμός γεύσεων, με την ελιά να προσθέτει μια πινελιά αλμύρας που μας καλεί να απολαύσουμε τον χυμό του Διονύσου.
Προετοιμασία bruschetta
Παίρνουμε μπαγκέτα, τσιαπάτα ή ελληνική χωριάτικη φραντζόλα και κόβουμε λοξά σε φέτες πάχους ενός δαχτύλου. Φτιάχνουμε ένα μείγμα από ελαιόλαδο, αποξηραμένο και φρέσκο βασιλικό και ανακατεύουμε σε ένα μπολ. Με τη βοήθεια πινέλου, αλείφουμε τις φέτες ψωμιού και από τις δύο πλευρές.
Σύνθεση: Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα καλά λαδωμένο ταψί. Πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού προσθέτουμε μία φέτα μοτσαρέλα, μία φέτα ντομάτας και μία ελιά χωρίς κουκούτσι. Γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένη ρόκα, χοντρό αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Μόλις το ψωμί αρχίσει να φρυγανίζεται, σβήνουμε τον φούρνο και βγάζουμε το ταψί αμέσως για να μην καούν. Ιδανικά σερβίρεται με ξηρό λευκό Ασύρτικο.
Ολοκληρωμένο bruschetta: