ΣΥΝΤΑΓΗ

Fusion Tex-Mex Delicatesen

Fusion Tex – Mex Delicatesen

Ο όρος Tex-Mex αναφέρεται στην κουζίνα που προέκυψε από τη μείξη της τεξανής και μεξικάνικης κουλτούρας, με πιάτα που περιλαμβάνουν υλικά όπως αβοκάντο, πικάντικες σάλτσες και κρέατα.

Το Fusion Tex-Mex Delicatesen είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την πικάντικη γεύση της Tex-Mex κουζίνας με την πλούσια παράδοση ενός γαλλο-ιταλικού deli, δημιουργώντας ένα πιάτο γεμάτο χρώμα, αντιθέσεις και νοστιμιά. Με αβοκάντο, αλλαντικά, τυριά και δροσερές γαρνιτούρες, συνιστά το ιδανικό εξωτικό γεύμα με συνοδεία κοκτέιλ.

Υλικά για Fusion Tex-Mex Delicatesen

Για δύο μερίδες θα χρειαστούμε

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 2 μπάλες sour cream
  • 2 κουταλιές σούπας μεξικάνικη σάλτσα
  • 2 κουταλιές σούπας Jack Daniel’s BBQ sauce
  • 50 γραμμάρια βοδινό παστράμι
  • 50 γραμμάρια σαλάμι Μιλάνο
  • 50 γραμμάρια σαλάμι Μιλάνο πικάντικο
  • 50 γραμμάρια ροκφόρ
  • 50 γραμμάρια καμαμπέρ
  • 1 χούφτα μαρούλι λόλα
  • 1 μικρή κίτρινη πιπεριά,
  • μπαλάκια μαύρο πιπέρι άκοφτο

Προετοιμασία

Πρώτο πράγμα που κάνουμε για ένα Fusion Tex-Mex Delicatesen, όταν έχουμε γαλλο-ιταλικό ντέλι, είναι να βγάλουμε έγκαιρα από το ψυγείο τα αλλαντικά και ιδίως τα τυριά, ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, να απελευθερώσουν αρώματα και να μαλακώσουν στη σωστή τους υφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και το στερεώνουμε με τη φλούδα σε μικρό μπολ. Κόβουμε την κίτρινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες. Κόβουμε το σαλάμι Μιλάνο και το πικάντικο σαλάμι σε λεπτές φέτες. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το μαρούλι λόλα.

Σύνθεση

Σε ένα μακρύ λευκό πιάτο ή μια σανίδα, τοποθετούμε στη μέση το αβοκάντο με τη βάση του. Με το σκεύος “scoop” του παγωτού τοποθετούμε μια μπάλα sour cream στη θέση που ήταν το κουκούτσι. Περιχύνουμε από πάνω με μαύρα μπαλάκια πιπεριού και γαρνίρουμε το sour cream με 2 φέτες κίτρινης πιπεριάς.

Στη συνέχεια, πάνω σε ένα φύλλο λόλας τοποθετούμε τα βραχάκια ροκφόρ και μια τριγωνική φέτα καμαμπέρ. Τοποθετούμε ένα κυπελάκι 2 θέσεων και στη μία θέση βάζουμε τη μεξικάνικη σάλτσα και στην άλλη τη σάλτσα μπάρμπεκιου. Συμπληρώνουμε με τα αλλαντικά, τα οποία διπλώνουμε σε σχήμα φιόγκου με τη βοήθεια μεγάλων οδοντογλυφίδων.

Σερβίρουμε το Fusion Tex – Mex Delicatesen με συνοδεία νάτσος ή ζεστές τορτίγιες σε μορφή τριγώνου. Ιδανικά συνοδεύεται με μοχίτο με μαύρο ρούμι, πλούσιο σε λάιμ και δυόσμο. Επίσης του ταιριάζει ένα καλό ρούμι ή μια μαύρη τεκίλα Reposado.

Εκτέλεση και Φωτογραφίες του Νίκου Ζάππα στο Brazil Cocktail Bar Paros 2014, Νίκος Ζάππας

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx