Πεσκόφ: Ο Ελον Μασκ δεν ζήτησε πολιτικό άσυλο στη Ρωσία
20/06/2025
O εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσαν σωρεία δημοσιευμάτων που ήθελαν τον Έλον Μασκ να έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Ρωσία.
Τα δημοσιεύματα αναπαρήχθησαν επειδή έκανε σχετικές δηλώσεις ο επικεφαλής του μικρού κόμματος “Νέος Λαός”, Βλαντισλάβ Νταβάνκοβ. Ο Νταβάνκοβ είχε πει προ εβδομάδας «είμαστε πρόθυμοι να παράσχουμε άσυλο στον Έλον Μασκ» και χθες ξαφνικά δήλωσε ότι το αίτημα ασύλου έχει ήδη κατατεθεί και εξετάζεται από τις αρχές του υπουργείου εξωτερικών.
Το θέμα τροφοδοτήθηκε και από το ταξίδι του πατέρα του Έλον Μασκ στη Ρωσία για να συμμετάσχει σε επιχειρηματικό συνέδριο. Όταν ρωτήθηκε σχετικά ο Έρολ Μασκ, απάντησε στους Ρώσους δημοσιογράφους «Δεν νομίζω να έκανε κάτι τέτοιο ο γιος μου». Ομως δεν έχουν πολύ στενή επαφή πατέρας και γιος, καθώς ο Έρολ Μασκ θεωρεί ότι η διάσταση με τον Τραμπ ήταν λάθος του γιου του. Ο ίδιος θεωρεί ότι ο γιος του πρέπει να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για να συμφιλιωθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ είπε σήμερα, απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων, ότι «πρόκειται για μια φήμη, ο Έλον Μάσκ δεν έχει κανένα λόγο να ζητήσει άσυλο». Σχόλια έκανε και η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας: «Είναι απαράδεκτο επικεφαλής κόμματος να κάνει τέτοιες δηλώσεις, η συμπεριφορά του έχει ξεφύγει εντελώς», είπε για τον Νταβάνκοβ.